Beerse Boys kan koploper Marvilde 40 minuten bijbenen, maar verliest ruim: 5-0

DSC_0010

Dat de wedstrijd bij kampioenskandidaat Marvilde een moeilijke zou worden was vooraf al wel verwacht. Maar Beerse Boys gaf de eerste 40 minuten zeer goed partij en had zelfs de grootste kans om de score te openen. Marvilde was meer in de aanval en kwam in de laatste 5 minuten voor rust op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Twan Demin en Tayfun Yilmaz. Snel na de pauze volgde de 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. Marvilde drukte het klassenverschil uiteindelijk uit in een 5-0 score. Na de pauze maakte Twan Demin nog twee doelpunten, waarvan een uit een strafschop, en trof Anwar Janssen tussendoor doel.

Hoewel Marvilde de gehele wedstrijd de bovenliggende partij was bood Beerse Boys in de eerste helft erg goed tegenstand. De thuisploeg leek moeite hebben met de straffe wind in de rug, want veel ballen kwamen niet aan waardoor veelbelovende aanvallen niets opleverden. Daan Mulders kreeg in de 24e minuut dé kans om de score te openen na een goed genomen vrije trap van Nick van Rooy, maar hij raakte de bal niet goed. Aan de andere kant kroop Beerse Boys ook door het oog van de naald in de 35e minuut toen de bal uit een hoekschop in de kluts tegen de lat kwam. Vijf minuten later was het toch raak. Robin van Rooy werd in een duel opzij geduwd, waarna Twan Demin in balbezit kwam en onder de uitgekomen doelman Rob Wilborts door de bal richting het Beerse doel schoot. Daar deed Koen Timmermans nog een uiterste poging de bal voor de doellijn te keren, maar kwam daarvoor net te laat: 1-0 in de 40e minuut. In de 42e minuut voegde Tayfun Yilmaz met een intikker uit een snelle combinatie over links daar een tweede doelpunt aan toe: 2-0, tevens de ruststand.

Beerse Boys pakte in de tweede helft het goede spel van de eerste helft weer meteen op en drong Marvilde terug op eigen helft. Daardoor hadden de Velhovenaren voldoende ruimte om in de 48e minuut een snelle tegenstoot te plaatsen waarin Twan Demin vrij voor doelman Rob Wilborts gezet werd en de korte hoek uit kon kiezen: 0-3. Hierna was bij Marvilde de druk om te scoren er wel af en werd de bal vooral in de eigen ploeg rond gespeeld. De 4-0 viel in de 57e minuut toen Anwar Janssen zich in de punt van de aanval handig vrij speelde tussen enkele verdedigers van Beerse Boys en zo vrij voor doel de Beerse doelman kansloos liet. Met een vrije trap in de 69e minuut was Yurjen de Jongh dicht bij een doelpunt, maar de bal draaide via buitenkant paal naast. Een ingreep van Zeb van Beers in de 71e minuut werd door scheidsrechter Loontjens bestraft met een strafschop en die werd door Twan Demin verzilverd, waardoor de 5-0 eindstand op het scorebord verscheen. Dat was mede het geval omdat in de blessuretijd invaller Michael Creemers een inzet maar net naast het Beerse doel zag gaan. Met invalbeurten voor Bas van de Schoot en Levy Klaassen waren in het laatste kwartier weer 2 spelers van O19 van de partij.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Nick van Rooy, Zeb van Beers, Koen Timmermans (74. Bas van de Schoot), Robin van Rooy; Koen Verhagen, Bram Gooskens, Niels van Heerbeek; Daan Mulders (62. Doi Deenen), Guus Hems (78. Levy Klaassen), Erik Jans.

Vanaf maandagavond zal een samenvatting van deze wedstrijd te zien zijn op het YouTube kanaal van MarvildeTV.