Skip to main content

Nieuws

Beerse Boys kan kans op punt in tweede helft niet grijpen: 2-1

20230305-184012DSC_0012

Beerse Boys werd op bezoek bij Gestel in de eerste helft van het kastje naar de muur gestuurd en keek na ruim een half uur tegen een achterstand van slechts 2-0 aan. Ilias Achenteh opende de score al in de 2e minuut en Serhat Koç was in de 32e trefzeker. Tussendoor liet de thuisploeg enkele 100% kansen om de score op te vijzelen liggen. Lars van de Sande scoorde in de 41e minuut tegen. Deze 2-1 bleek de eindstand, want na de pauze ging de wedstrijd min of meer gelijk op en was Jannes Mulders zelfs dicht bij de gelijkmaker. Deze viel echter niet.

Het technisch superieure Gestel zette Beerse Boys vanaf de aftrap onder druk, maar kreeg het openingsdoelpunt in de schoot geworpen. In de 2e minuut plaatste doelman Giovanni de Vrij de bal naar Robin van Rooy die de bal echter liet lopen. Deze kwam in de voeten van Ilias Achenteh en die is van Gestel; hij had er geen moeite mee om de bal in de lege hoek van het doel te schuiven: 1-0. Beerse Boys kwam wel onder de grootste druk uit, maar kwam niet aan uitgespeelde kansen toe. Dat lukte Gestel, dat de vrije mensen voorin goed wist te bereiken, wel, maar deels door goed keeperswerk en deels door een slechte afwerking haalde Gestel geen rendement. In de 23e minuut redde Giovanni de Vrij door een lob van Erdi Atakan onschadelijk te maken en even later belandde de bal na een kansrijke aanval van Gestel in het zijnet. In de 28e minuut moest Robin van Rooy de noodrem gebruiken om een doorbraak te voorkomen (de vrije trap smoorde in de muur), maar in de 32e minuut was het alsnog raak. Serhat Koç werd diep aangespeeld en het lukte Nick van Rooy niet om de bal te onderscheppen met als gevolg dat Koç de verre hoek kon uitzoeken: 2-0, het 150e doelpunt van deze trefzekere speler. Gestel had in de 37e minuut de marge op 3 kunnen brengen, maar het ontbrak aan de afronding. Bij een aanval over links had Beerse Boys in de 41e minuut voldoende mensen voor het doel om voor gevaar te zorgen. Dima van Ham maakte het voor doel enkele tegenstanders moeilijk, waarna de bal bij Lars van de Sande belandde en die had er weinig moeite mee om bij de tweede paal tegen te scoren: 2-1. Een minuut later creëerde Gestel nogmaals een grote scoringskans, maar ook deze werd om zeep geholpen.

In de tweede helft was meer sprake van een wedstrijd. Beerse Boys had wat schroom van zich afgegooid en Gestel bleef een eind van het niveau van de eerste helft verwijderd. Tot doelrijpe kansen kwam het in de tweede helft feitelijk niet meer. De doelman van Gestel liet de bal bij een vrije trap van Jannes Mulders in de 66e minuut los, maar kon deze alsnog pakken voordat een Beerse aanvaller gevaarlijk kon worden; aan de andere zijde ging een schot in de 67e minuut rakelings naast het Beerse doel. In de 85e minuut leek de gelijkmaker zelfs te vallen, maar de geplaatste bal van Jannes Mulders over de ver voor zijn doel staande doelman van Gestel was rakelings over gegaan. Het bleef bij 2-1, een op basis van de eerste helft dik verdiende overwinning voor Gestel. Hopelijk zijn bij de volgende wedstrijd, thuis tegen RKVVO, de geblesseerden weer beschikbaar.

Opstelling Beerse Boys: Giovanni de Vrij; Koen Timmermans, Nick van Rooy, Robin van Rooy, Joost Schapendonk; Pim Ars (46. Job van Ham), Jannes Mulders, Teun Wanrooij; Daan Mulders, Dima van Ham (68. Joran Liebregts), Lars van de Sande.