Skip to main content

Nieuws

Beerse Boys kan in de derby niet verrassen: 1-4 voor koploper Oirschot Vooruit

DSC_0003

In pas de tweede thuiswedstrijd van het seizoen kwam Beerse Boys duidelijk tekort tegen koploper Oirschot Vooruit. Een snelle achterstand – een benutte penalty door Joris Swaanen – deed het ergste vermoeden, maar al snel kopte Jannes Mulders fraai de gelijkmaker binnen. Er ontspon zich een gelijkopgaande strijd met weinig doelkansen. In de tweede helft was het pleit echter snel beslecht; binnen 10 minuten scoorden Bram van Straten twee en Bram Meeuwis een keer en zo hoefden de bezoekers in het laatste deel van de wedstrijd hun voorsprong slechts te verdedigen en waren de Beerse kansjes in de laatste 20 minuten niet meer van invloed op de uitslag: 1-4.

Al voordat de talrijke toeschouwers hun plaats langs de lijn allemaal gevonden hadden werd de score in de derby tussen koploper Oirschot Vooruit en het in de onderste regionen verkerende Beerse Boys al geopend. Scheidsrechter Theelen kende de bezoekers een strafschop toe na een overtreding in het Beerse strafschopgebied. Een koud kunstje voor Joris Swaanen om de bal in de uiterste hoek buiten bereik van doelman Rob Wilborts binnen te schieten: 0-1 in de 5e minuut. Even leek het erop dat Oirschot Vooruit de wedstrijd al snel op slot zou gooien, maar de aanvallen bleven verder zonder gevaar. Aan de andere kant probeerde Beerse Boys gevaar te stichten met voorzetten vanaf de flank, maar tot de 12e minuut zonder succes. Een voorzet vanaf rechts van de voet van Pepijn van Spreuwel belandde toen op het hoofd van de half vallende Jannes Mulders en die mikte met succes in de verre hoek: 1-1. In een soms pittige maar sportieve strijd, het ging immers om een derby, deden beide ploegen er alles aan om geen doelpunt tegen te krijgen en zo mogelijk er eentje te scoren. Die kans kreeg Bram Meeuwis in de 25e minuut na een snelle aanval over links van Oirschot Vooruit. Hij verscheen vrij voor doelman Wilborts, maar schoof de bal naast. Aan de andere kant van het veld dwong Bram Gooskens met een geplaatst schot Niels Stockman in de 38e minuut tot een redding in de rechter benedenhoek.

In de tweede helft was Beerse Boys het spoor tien minuten lang bijster. Bram van Straten mocht van rand strafschopgebied in de 47e minuut de bal ongehinderd in de linker bovenhoek prikken en daarmee Oirschot Vooruit weer op voorsprong zetten, 1-2. Drie minuten later liet Rob Wilborts een hoge bal los in een overvol keepersgebied en was het voor Bram van Straten een koud kunstje om de 1-3 aan te tekenen. Daarmee was de koek nog niet op, want in de 55e minuut zette Bram Meeuwis Beerse Boys op een te grote achterstand om nog enige hoop op een goed resultaat te mogen koesteren. In de laatste 20 minuten deed Niels van Heerbeek op links nog enkele keren van zich horen met een paar doelpogingen na goede acties, maar meer dan een hoekschop, een bal in het zijnet en een gevaarlijke situatie voor het Oirschotse doel leverde het niet op. In de 89e minuut had hij nog een aardige knal in huis die doelman Stockman met een snelle reflex nog net over het doel kon tikken. Het bleef dus bij de 1-4 en zo vindt Beerse Boys zich inmiddels terug op de voorlaatste plaats op de ranglijst; Oirschot Vooruit blijft uiteraard koploper.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Robin van Rooy, Koen Timmermans; Koen Verhagen, Bram Gooskens, Dennis Schapendonk; Daan Mulders, Jannes Mulders, Niels van Heerbeek.