Beerse Boys in veilige haven na knappe winst in Acht: 0-1

20230521-180803DSC_0031

Beerse Boys is ook volgend seizoen derdeklasser. Sterker nog: na de knappe winst op Acht stegen de Boys naar de zesde plaats in de rangschikking. Beerse Boys was in het eerste half uur de bovenliggende partij en kwam via Lars van de Sande op een verdiende 0-1 voorsprong. Hierna nam de thuisclub wat meer het initiatief zonder echt voor gevaar te kunnen zorgen. In de tweede helft speelde de strijd zich voornamelijk af op de Beerse helft en grossierde Acht in hoekschoppen, maar tot goede doelrijpe kansen kwam het niet.

De eerste Beerse kans kon al na een halve minuut genoteerd worden; Niels van Heerbeek zag zijn lob rakelings over gaan. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af en ging het eerste halfuur meestentijds richting het doel van Acht doelman Mitchell Mertens. Goed verdedigend werk en vaak ook slordigheden of verkeerde keuzes in de aanvallen zorgden ervoor dat er aan beide kanten nauwelijks kansen kwamen. In de 32e minuut kreeg Joost Schapendonk een mooie kopkans uit een vrijetrap van Robin van Rooy, maar zijn inzet ging voorlangs. Maar het openingsdoelpunt hing in de lucht en in de 34e minuut was het zover. Jannes Mulders kopte vanaf links een diepe bal voor het doel van Acht, waar Niels van Heerbeek deze doorkopte naar Lars van de Sande nabij de tweede paal. Diens inzet met de punt van de schoen trof doel: 0-1. Hierna zocht Acht wat meer de aanval, maar in het restant van de eerste helft leidde het niet tot doelrijpe kansen.

In de tweede helft drong Acht wat feller aan, maar ook nu kwamen er geen echte scoringskansen. Het dichtst bij een doelpunt was Jannes Mulders die in de 70e minuut de bal geplaatst richting bovenhoek stuurde, maar doelman Mertens wist met een fraaie redding een doelpunt te voorkomen. Verder waren alle doelpogingen vrij kansloos. In de 82e minuut scoorde Acht weliswaar wél, maar toen was er al afgefloten voor het aanvallen van doelman Rob Wilborts in het Beerse doel. Zeker in het laatste deel van de wedstrijd moesten de Beerse spelers alles uit de kast halen om de overwinning uit het vuur te slepen, maar doordat niemand verzaakte lukte dat en is handhaving zonder nacompetitie een feit.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Robin van Rooy, Joost Schapendonk; Koen Timmermans, Bram Gooskens, Jannes Mulders; Dima van Ham (83. Teun Wanrooij), Niels van Heerbeek (70. Pim Ars), Lars van de Sande (87. Juul Verhagen).