Skip to main content

Nieuws

Beerse Boys geeft Sparta ’25 goed partij, maar gaat toch ruim onderuit: 0-3

20220424-192927DSC_0020

Net als in meerdere vorige wedstrijden keek Beerse Boys al snel tegen een achterstand aan; in de 3e minuut scoorde Daan van Heijnsbergen met een lob voor Sparta '25. Verder gaf de ploeg van Hans Staps in de eerste helft de nummer 4 van de ranglijst goed partij. Ook in de tweede helft werd er snel gescoord door de bezoekers; in de 49e minuut werd de wedstrijd goeddeels beslist via Freek Schoones. Er deden zich weinig mogelijkheden voor om de spanning weer terug te brengen, al was Joost Schapendonk daar met een kopbal op de lat dicht bij. Joost Ankersmit maakte een kwartier voor tijd aan alle onzekerheid een einde door de 0-3 achter doelman Giovanni de Vrij de schuiven.

Beide ploegen misten de nodige vaste krachten, waarbij Beerse Boys vooral in aanvallend opzicht inleverde. Dat neemt niet weg dat na zwak ingrijpen in de verdediging de thuisploeg al snel in de achtervolging moest. De buitenspelval werkte niet in de 3e minuut en zo kwam Daan van Heijnsbergen, de spits van Sparta '25, oog in oog te staan met de uitkomende Beerse doelman Giovanni de Vrij en die verschalkte hij met een lob op maat: 0-1. De tegenvaller had geen weerslag op het Beerse spel, dat nauwelijks of niet onderdeed voor dat van de bezoekers. Er kwamen voor beide ploegen slechts kleine kansjes, waarbij in de 17e minuut Guus Hems wellicht succesvol had kunnen zijn als hij in kansrijke positie niet te lang gewacht had met uithalen.

De tweede helft was nog maar 2 minuten oud toen Giovanni de Vrij met de voet redding moest brengen op een inzet van Sparta. Ook in de 49e minuut was hij in de drukte voor zijn doel aanvankelijk de redder, maar de derde doelpoging, van Freek Schoones, eindigde alsnog tegen het net: 0-2. Voordat sterkhouder en aanvoerder Joost Schapendonk in de 66e minuut uit een hoekschop de bal vol op de lat kopte (zie foto boven dit verslag) was Beerse Boys enkele keren goed weggekomen. Ook in de 72e minuut behoedde doelman De Vrij Beerse Boys voor een grotere achterstand door met de voet te redden, maar in de tegenaanval moest zijn collega Bram Werdens aan de andere kant van het veld ook in actie komen om een inzet van Pepijn van Spreuwel te keren. Beide ploegen bleven strijden voor een betere score en uit het feit dat dat alleen Sparta '25 lukte in de 76e minuut, toen aanvoerder Joost Ankersmit een solo met een diagonale schuiver afrondde (0-3), werd het verschil in beide ploegen aardig weergegeven: het scoren ging Sparta '25 veel gemakkelijker af dan Beerse Boys.

Opstelling Beerse Boys: Giovanni de Vrij; Bas van de Schoot (74. Ivo Roefs), Nick van Rooy, Robin van Rooy, Joost Schapendonk; Dennis Schapendonk, Niels van Heerbeek (85. Sten Berben), Teun Wanrooij; Pepijn van Spreuwel, Guus Hems (60. Ryan Kolsters), Dima van Ham.