Skip to main contentNieuwsBeerse Boys geeft niet thuis en laat punten aan RKVVO: 2-4

BB-RKVVO-041

 In de strijd om de tweede plaats op de ranglijst is elke wedstrijd van Beerse Boys van groot belang, maar dat was vanmiddag aan het Beerse spel niet te zien. Tegenstander RKVVO, dat punten nodig heeft om de nacompetitie voor klassenbehoud nog te ontlopen, toonde meer inzet en was meestal de bovenliggende partij in de duels. Beerse Boys kwam al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Jannes Mulders, maar keek door doelpunten van Berend Wibbes en Bart Sanders bij de rust tegen een 1-2 achterstand aan. Na de pauze bouwden Martijn van Dijk en Bram van der Velden de voorsprong van RKVVO uit naar 1-4 voordat Erik Jans de eindstand van 2-4 op het scorebord bracht. Met twee keer paal en een keer lat was er ook de nodige pech voor de thuisploeg, maar de punten gingen terecht mee naar Oerle.

Beerse Boys was niet eens echt de bovenliggende partij maar was in de 4e minuut via Bas van de Schoot al dicht bij de openingstreffer en opende via Jannes Mulders, na een perfecte pass van Bram Gooskens, de score alsnog in de 8e minuut: 1-0. RKVVO antwoordde met enkele gevaarlijke schoten in 14e en 26e minuut en in beide gevallen wist doelman Rob Wilborts met goede reddingen de gelijkmaker te voorkomen. Een goede Beerse kopbal net onder de lat werd door doelman Stef Biscop knap over het Oerse doel getikt. Slordig Beers' balverlies in de opbouw rond de middenlijn werd door RKVVO vakkundig afgestraft met een goed lopende aanval over rechts; Berend Wibbes werd vrij voor doelman Wilborts gespeeld en kon de bal laag binnen schuiven: 1-1 in de 34e minuut. Vijf minuten later had Beerse Boys bijna weer de voorsprong te pakken toen Pepijn van Spreuwel zich knap vrij speelde en het doel onder vuur kon nemen; de bal belandde echter tegen de paal. Een minuut later kreeg Niels van Heerbeek een uitstekende scoringskans in de schoot geworpen; zijn schot werd door doelman Biscop onschadelijk gemaakt. Het doelpunt viel aan de andere zijde in de 44e minuut. In de drukte voor zijn doel liet Rob Wilborts de bal los en die viel voor de voeten van Bart Sanders en die had weinig moeite om deze binnen te prikken: 1-2.

Het Beerse spel bleef ook in de tweede helft slordig en als er al kansen kwamen waren die vooral voor RKVVO. Een schot in de 60e minuut zeilde nog over de kruising, maar in de 67e minuut was het wel raak. Een laag schot van Martijn van Dijk leek nog gekeerd te kunnen worden door doelman Rob Wilborts, maar hij raakte de bal net te weinig waardoor deze tergend langzaam binnenkant paal in het Beerse doel verdween: 1-3. In de 70e minuut had Niels van Heerbeek pech toen zijn schot tegen de lat eindigde. Na een overtreding van Ivo Roefs net buiten het strafschopgebied mocht Bram van der Velden zich achter de bal zetten: deze verdween onhoudbaar in het Beerse doel: 1-4 in de 73e minuut. Terwijl Jannes Mulders in de 80e minuut door twee tegenstanders in de tang genomen werd lukte het hem toch de bal bij Erik Jans te bezorgen en die rondde bekwaam af: 2-4. Door de Beerse aanvalsdrift ontstonden bij het eigen doel ook gevaarlijke situaties en zo moest doelman Wilborts in de 82e minuut twee keer handelend optreden om een nieuwe tegentreffer te voorkomen. In de 87e minuut was er wederom pech voor de thuisploeg toen Jannes Mulders de bal uit zijn vrije trap tegen de paal zag belanden. Of er bij een treffer nog een punt veilig gesteld had kunnen worden blijft de vraag; er was nog behoorlijk wat extra tijd te spelen en in de 5e minuut daarvan was RKVVO nog dicht bij een treffer maar doelman Rob Wilborts voorkwam die.