Beerse Boys faalt in eigen huis tegen Dommelen: 0-2

20221106-191103DSC_0019

Beerse Boys bewees zichzelf geen goede dienst door thuis van de nog puntloze hekkensluiter Dommelen te verliezen. De ploeg van trainer Hans Staps was in de eerste helft de bovenliggende partij en Dommelen na de pauze. Het belangrijkste verschil was dat Dommelen de kansen wel benutte en Beerse Boys niet. De rust werd derhalve met 0-0 bereikt en de eindstand was 0-2 door doelpunten van de bezoekers in de 60e en 72e minuut.

Dommelen begon het beste aan de wedstrijd en had in de 4e en 9e minuut goede kansen om te scoren. Bij de eerste kans kon een lage voorzet net niet bereikt worden en bij de tweede belandde de bal uit een hoekschop op de lat. Beerse Boys liet in de 12e minuut aanvallend de eerste mogelijkheid aantekenen na een goede actie van Guus Hems, maar hij speelde de bal net achter de inkomende Niels van Heerbeek in. In de 22e minuut ondernamen Doi Deenen (schot gestopt) en Niels van Heerbeek (schot naast) doelpogingen, maar succes leverden ze dus niet op. Ook Jannes Mulders lukte het in de 31e minuut niet om de doellijn te passeren, nu redde doelman Jesper van de Meulengraaf. Vijf minuten later moest Jannes met een zware enkelblessure na de zoveelste aanslag het veld verlaten. Hoewel dat een slok op de borrel scheelt, bleef de thuisploeg de bovenliggende partij en schoot Guus Hems in de 38e minuut rakelings voorlangs. In de extra tijd had Doi Deenen een uitstekende dribbel vanaf links in huis met een geplaatste bal voor doel, maar het hakje van Niels van Heerbeek ging rakelings naast. Ook in de 3e minuut van de extra tijd was Beerse Boys gevaarlijk na een goed lopende aanval. De inzet van Pepijn van Spreuwel uit een voorzet van Joost Schapendonk werd door doelman Van de Meulengraaf gekeerd en de daarop volgende kopbal werd van de doellijn gehaald.

In de tweede helft ging het spel aanvankelijk nog gelijk op zonder kansen voor beide doelen. Dat veranderde in de 60e minuut toen de linkervleugel van Dommelen aanvallend weinig in de weg werd gelegd en de 0-1 het directe gevolg was. Het zelfvertrouwen van de rode lantaarndrager steeg door deze meevaller en waren de beste kansen in het restant van de wedstrijd voor Dommelen. In de 69e minuut kon doelman Giovanni de Vrij nog redding brengen met de voet, maar in de 72e viel toch de 0-2 na bijzonder matig verdedigen aan Beerse Boys zijde. In de 87e minuut ontsnapte Beerse Boys nog aan een grotere nederlaag toen een bal uit een geplaatst schot op de lat terecht kwam.

Opstelling Beerse Boys: Giovanni de Vrij; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Robin van Rooy, Joost Schapendonk (79. Lars van de Sande); Niels van Heerbeek, Bram Gooskens, Teun Wanrooij; Guus Hems, Jannes Mulders (36. Pim Ars), Doi Deenen (46. Joran Liebregts)