Skip to main content

Nieuws

Beerse Boys en Wilhelmina Boys missen de kansen: uitslag dus 0-0

20230416-175252DSC_0023

Beerse Boys en Wilhelmina Boys deelden in Best de punten met een dubbelblanke score: 0-0. Beide ploegen scoorden een afgekeurd doelpunt, wegens buitenspel, maar misten verder de mooiste kansen. Er werd door beide ploegen veel energie in het spel gestoken en wellicht daarom ging de passing aan beide zijden regelmatig niet naar wens. Het resulteerde in een puntendeling waar vriend en vijand vrede mee konden hebben.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Manichand ging het spel op en neer zonder dat de doelen in gevaar kwamen. Een mooie aanval over links van Beerse Boys in de 10e minuut leidde wel tot een doelpunt van Dima van Ham, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. In de 14e minuut was het aan de andere zijde raak, maar ook nu nam de scheidsrechter het signaal van zijn assistent over. Een Beerse aanval in de 17e minuut resulteerde in een schietkans voor Jannes Mulders maar vanuit een moeilijke hoek schoot hij voorlangs. Wilhelmina Boys bleef ook nu niet achter en was in de 22e minuut kansrijk. Het schot werd echter half geblokkeerd waarna de bal een prooi was voor doelman Rob Wilborts. Bij het uitverdedigen van een hoekschop in de 33e minuut kreeg de thuisploeg andermaal een kans om het Beerse doel onder vuur te nemen, maar nu ging de bal naast. Datzelfde lot was in de 39e minuut een poeier van Daan Mulders, die de bal uit een hoekschop meteen op de slof nam, beschoren.

De tweede helft startte met een grote kans voor Beerse Boys; Dima van Ham gaf vanaf links een perfecte voorzet die bij de tweede paal door Niels van Heerbeek echter niet goed geraakt werd. Bij een aanval van Wilhelmina Boys in de 69e minuut schreeuwde het thuispubliek terecht om een strafschop, maar de leidsman oordeelde dat er geen penaltywaardige overtreding was begaan vlak bij het Beerse doel. Een minuut later ging een goede kopkans over het Beerse doel. Ook voor Beerse Boys kwam er weer een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen, maar de inzet in de 80e minuut miste het doel. De spits van Wilhelmina Boys, Robbie Baten, werd in de 86e minuut diep gestuurd en kwam vrij voor doelman Rob Wilborts, maar die kwam als winnaar uit de 1 tegen 1 situatie. Toen in een druk strafschopgebied van Wilhelmina Boys in de 89e minuut de bal plotseling voor de voeten van Joost Schapendonk viel moest deze snel handelen en zag zijn inzet naast gaan. Ook in de 2e minuut van de extra tijd had Beerse Boys alsnog de winst kunnen grijpen, maar ook nu werd het net in een vol strafschopgebied niet gevonden. Kortom: het bleef bij 0-0, ondanks dat het scorebord regelmatig een Beerse voorsprong van 0-8 beloofde.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Robin van Rooy, Joost Schapendonk; Jannes Mulders, Bram Gooskens (75. Teun Wanrooij), Koen Timmermans; Daan Mulders, Niels van Heerbeek, Dima van Ham (60. Lars van de Sande).