Beerse Boys en Unitas ’59 delen opnieuw de punten: 2-2

20230423-175739DSC_0040

Net als in de eerste krachtmeting in Eindhoven, die in 3-3 eindigde, kwamen Beerse Boys en Unitas ook op De Klep een remise overeen; het werd deze keer 2-2. Beerse Boys nam al snel een voorsprong via Niels van Heerbeek en hield die ruim een uur vast. Toen bogen Richard Hermans en Joeri Blummel binnen drie minuten de stand om in het voordeel van Unitas. Pas in blessuretijd redde Niels van Heerbeek met een fraai schot het punt voor de thuisploeg.

Beerse Boys kwam al in de vijfde minuut op voorsprong. Daan Mulders leverde vanaf links een voorzet af op Niels van Heerbeek die fraai raak kopte in de verre hoek: 1-0. Unitas trachtte uiteraard de stand weer gelijk te trekken, maar verder dan een handvol hoekschoppen kwam het niet. Het vertoonde spel was van beide kanten erg mager en ook Beerse Boys kon verder niet tot kansrijke aanvallen komen.

Meteen na de pauze was Beerse Boys enkele keren wel dicht bij een tweede doelpunt. Zo zag Lars van de Sande, de vrije ruimte in gestuurd door Pim Ars, in de 49e minuut de bal via de lat over gaan en redde Unitas-doelman Danny Westen in de 56e minuut toen Niels van Heerbeek een doelrijpe kans kreeg. De aanvallen van Unitas kregen meer lijn en in de 66e minuut werd de Beerse verdediging uiteen gespeeld: Richard Hermans kon een lage voorzet vanaf rechts eenvoudig over de doellijn tikken: 1-1. Niet veel later bekroonde Joeri Blummel het overwicht van Unitas met een fraaie volley: 1-2 in de 69e minuut. Een volgende goede scoringsmogelijkheid voor Unitas kwam er nog in de 76e minuut, maar vervolgens begon de thuisploeg aan een slotoffensief. Bij een Beerse hoekschop in de 83e minuut werd de bal van de lijn gehaald en in de 89e werkte Lars van de Sande van dichtbij de bal over het Unitas doel. De verdiende gelijkmaker viel alsnog in de 3e minuut van de extra tijd. Niels van Heerbeek kwam tussen enkele tegenstanders knap in balbezit en haalde fraai en doeltreffend uit: 2-2 in de verre hoek.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Erik Jans (73. Dima van Ham), Nick van Rooy, Robin van Rooy, Joost Schapendonk; Jannes Mulders, Teun Wanrooij (68. Kees Rooijakkers), Pim Ars (88. Joran Liebregts); Daan Mulders, Niels van Heerbeek, Lars van de Sande.