Beerse Boys doet weinig onder voor Reusel Sport en verliest nipt: 0-1

20230402-175951DSC_0019

Beerse Boys en Reusel Sport maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van die leidde tot diverse doelrijpe kansen over en weer. De nieuwe nummer 2 op de ranglijst, Reusel Sport/CoTrans, had het beste van het spel, maar de thuisclub kwam, zeker in de eerste helft, tot betere scoringskansen. De rust brak desondanks aan zonder doelpunten. In het tweede bedrijf waren de meeste kansen voor de bezoekers en na een uur spelen kwam Reusel Sport verdiend op voorsprong via Mathijs Belt. Met deze kleine marge hing een gelijkspel steeds in de lucht, maar het Beerse doelpunt viel niet en dus gingen de punten mee naar Reusel.

Na de 3 overwinningen tegen lager geplaatste ploegen zou Beerse Boys vandaag top moeten zijn om een vierde winst aan de reeks toe te voegen. En gezegd mag worden dat het spel van de ploeg van Hans Staps veel beter was dan in de 3 voorgaande wedstrijden. Reusel Sport had over het algemeen de overhand op het veld, maar de aanvallen van Beerse Boys werden vaak snel uitgevoerd en leverden enkele riante kansen op om op voorsprong te komen. Zo werd in de 6e minuut Niels van Heerbeek op links diep gestuurd; hij bereikte Lars van de Sande voor het doel van Reusel Sport, maar diens inzet was niet op doel. Ook Reusel kwam uiteraard tot goede scoringsmogelijkheden. In de 10e minuut leidde een goede aanval over links tot een doelrijpe kans, maar de bal werd rakelings naast geschoten. Ook 10 minuten later was Reusel Sport goed op weg naar het openingsdoelpunt, maar ingrijpen van doelman Rob Wilborts voorkwam dat. In de 22e minuut deed zich eenzelfde situatie voor als in de zesde: Lars van de Sande wist een voorzet vanaf links van Niels van Heerbeek niet te verzilveren. Daan Mulders tenslotte was in de 31e minuut gevaarlijk met een kopbal net onder de lat, maar de 'boomlange' doelman van Reusel Sport, Brent van der Heijden, kon de bal met een snelle reactie over het doel duwen.

Na de pauze was eerst Reusel Sport twee keer gevaarlijk. In de 51e minuut greep doelman Rob Wilborts trefzeker in en in de 56e ging een kopbal uit een vrije trap voorlangs. In de 57e minuut was het de beurt weer aan Beerse Boys; Jannes Mulders kopte de bal uit een vrije trap fraai richting de bovenhoek, maar opnieuw was doelman Van der Heijden een sta-in-de-weg en tikte de bal tot hoekschop. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de 61e minuut. Bij het uitverdedigen door Beerse Boys kwam de bal bij Mathijs Bel die deze midden voor het doel controleerde en door een haag van spelers in de uiterste linker hoek binnen schoof: 0-1. Hierna kwamen er zowel voor Reusel Sport als Beerse Boys kansjes om wat aan de stand te doen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Pas in de laatste minuut van de reguliere speeltijd voorkwam een knappe redding van de Beerse doelman Rob Wilborts de 0-2 en in de laatste minuut van de 5 minuten extra tijd had een fraaie doelpoging van Niels van Heerbeek bijna succes, maar de bal zeilde over/voorlangs. Het bleef derhalve bij de 0-1 winst voor Reusel Sport in deze spannende, sportieve wedstrijd die vakkundig geleid werd door scheidsrechter Verkoeijen.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Robin van Rooy, Joost Schapendonk; Jannes Mulders (66. Teun Wanrooij), Bram Gooskens, Koen Timmermans; Daan Mulders (73. Joran Liebregts), Niels van Heerbeek, Lars van de Sande.