Beerse Boys dicht bij verrassing bij koploper Bladella: 2-1

20230205-190451DSC_0013

In tegenstelling tot de wedstrijd op de eerste speeldag van deze competitie, toen Beerse Boys op eigen veld kansloos met 0-4 klop kreeg, was de ploeg van trainer Hans Staps op het veld van Bladella, niet bepaald een biljartlaken, dicht bij een puntendeling. De ondergrond was zeker niet in het voordeel van de technisch veel vaardiger koploper, maar de thuisploeg had daarnaast wat geluk met het verloop van de wedstrijd. Bladella kwam na ruim een half uur spelen terecht op voorsprong (Kelvin van Lierop), maar op slag van rust had het gelijk kunnen zijn. Een overtreding, kennelijk binnen het strafschopgebied, werd echter bestraft met een vrije trap erbuiten; deze werd erg slecht genomen en in de tegenaanval maakte Huib Liebregts er 2-0 van. Na de 1-2 van Daan Mulders werd het nog ruim een kwartier billen knijpen voor de koploper want Beerse Boys was enkele keren dicht bij de gelijkmaker.

Beerse Boys begon zonder schroom aan de wedstrijd en was in de beginfase de aanvallende partij. Bladella bleef echter vrij gemakkelijk overeind maar kwam aanvallend ook niet verder dan wat speldeprikjes. Tot in de 36e minuut de 1-0 uit de lucht kwam vallen. Een hard laag schot van afstand op rechts van Kelvin van Lierop ging via binnenkant verre paal het Beerse doel in. Een verdiende voorsprong overigens, want het veldspel van Bladella – niet voor niets de koploper in deze klasse – was veel beter dan dat van de bezoekers. Beide ploegen streden voor elke meter op het zware veld. Een gevaarlijke Bladelse voorzet vanaf rechts in de 40e minuut werd voor het Beerse doel onvoldoende geraakt om de stand te verdubbelen. Bij een Beerse aanval in de 43e minuut over de linkervleugel werd Daan Mulders met een overtreding afgestopt. Binnen het strafschopgebied volgens de betrokken spelers; erbuiten volgens de scheidsrechter die toch wat verder weg stond. De vrije trap werd beroerd genomen en leidde een snelle tegenaanval van Bladella in. De bal kwam net op de Beerse helft in bezit van Huib Liebregts die vrij op kon stomen naar Giovanni de Vrij in het Beerse doel en passeerde die met een schuiver in de rechter benedenhoek: 2-0 in de 45e minuut.

Ook in de tweede helft bleef Beerse Boys voor een goed resultaat strijden en zocht zoveel mogelijk de aanval. Bladella kon enkele keren gevaarlijk worden door de ruimte die bij Beerse Boys achterin regelmatig ontstond. Zo kwam Joris Hermans in de 63e minuut vrij voor doelman Giovanni de Vrij, maar die keerde zijn inzet vakkundig. Aan de andere kant kwam Niels van Heerbeek na een pass van Bram Gooskens in de 66e minuut vrij voor het doel van Lars van de Put, maar ook die kwam als winnaar uit de strijd. De 2-1 viel uiteindelijk in de 73e minuut; in de drukte voor het Bladelse doel wist Daan Mulders de bal binnen te schieten. Een hard laag schot van Pepijn van Spreuwel in de 80e minuut ging rakelings voorlangs en in de 82e had Joris Hermans zijn misser goed kunnen maken toen hij weer vrij voor het Beerse doel kwam, maar nu schoot hij hoog over. De laatste grote kans voor Beerse Boys om alsnog een punt binnen te halen noteren we in de 86e minuut toen Jannes Mulders een vrije trap mocht nemen op een gunstige plek. Hij was er dicht bij, maar de bal verdween rakelings naast het doel. Het bevrijdende eindsignaal werd door de thuisploeg met gejuich begroet.

Opstelling Beerse Boys: Giovanni de Vrij; Pepijn van Spreuwel, Nick van Rooy, Robin van Rooy, Joost Schapendonk; Pim Ars (61. Teun Wanrooij), Bram Gooskens, Daan Mulders; Lars van de Sande (83. Dima van Ham), Jannes Mulders, Niels van Heerbeek