Beerse Boys de gelukkigste tegen Gestel: 1-0 winst

20221009-173319DSC_0016

Beerse Boys heeft een wat gelukkige overwinning behaald op Gestel. De benutte strafschop van Pepijn van Spreuwel betekende de volle winst met ook veel dank aan doelman Rob Wilborts die deze middag onpasseerbaar bleek en meerdere cruciale reddingen in huis had. Vooral in de eerste helft was Gestel de betere partij, wat niet wegneemt dat er over en weer goede scoringskansen kwamen. Deze bleken aan beide zijden te moeilijk, zodat er – in de slotfase – een strafschop aan te pas moest komen om een winnaar te krijgen.

De openingsfase was voor het goed combinerende Gestel, zonder vooralsnog tot grote kansen te komen. De eerste was feitelijk voor Guus Hems, goed aangespeeld door Bram Gooskens, in de 7e minuut, maar doelman Jan van Hout keerde diens inzet bij de eerste paal. In de 10e minuut was er een grote kans voor Gestel, maar de Beerse doelman Rob Wilborts redde door de net te laag geplaatste lob met een snelle reactie nog voldoende weg te tikken. Halverwege de eerste helft moest spits Jannes Mulders het veld geblesseerd verlaten en dat betekende dat Pepijn van Spreuwel van rechtsachter naar de spitspositie vertrok. Joost Schapendonk loste een hachelijke situatie voor het Beerse doel in de 24e minuut op door de bal over het eigen doel te koppen, aan de andere kant was Pepijn van Spreuwel, in stelling gebracht door Guus Hems, gevaarlijk, maar hij schoot tegen een Gestelse verdediger op. Bij de bezoekers was Umur Agir een vrijwel ongrijpbare speler die met name rechtsachter Pim Ars een lastige middag bezorgde, maar ook elders op het veld veelvuldig tegenstanders op het verkeerde been zette. De volgende grote kans was dan ook weer voor Gestel in de 30e minuut, toen Rob Wilborts en een Beerse verdediger de rommelige situatie de baas konden blijven ten koste van een hoekschop. Deze werd rakelings naast gekopt.

Ook in het eerste kwartier van de tweede helft waren er kleine kansen over en weer waar over het algemeen slecht mee om werd gegaan. Guus Hems stuitte in de 62e minuut na een fraaie solo op doelman Van Hout en even later dacht hij recht te hebben op een strafschop toen hij op het laatste moment gestuit werd. Twee spelers van Gestel verschenen in de 73e minuut vrij voor doelman Wilborts, maar die plukte tot twee maal toe de bal van hun schoenen en behoedde daarmee zijn ploeg voor een zeker lijkende achterstand. Ook daarna had hij nog enkele – minder moeilijke maar evenzeer belangrijke – reddingen in huis en droeg daarmee ruimschoots bij aan het behaalde resultaat. In de 83e minuut kreeg Pepijn van Spreuwel de bal aangespeeld op de rand van het strafschopgebied en murwde zich tussen enkele tegenstanders door het strafschopgebied in. Daar kwam hij ten val, waarna scheidsrechter Dorsman, die het vlak voor zich zag gebeuren, resoluut naar de penaltystip wees. Pepijn nam de taak zelf op zich om de strafschop te nemen en schoot onberispelijk raak: 1-0. Er waren in de slotfase nog een paar reddingen van doelman Rob Wilborts nodig om het slotoffensief van Gestel zonder kleerscheuren door te komen, zodat de Beerse toeschouwers de uitslag met gejuich konden begroeten.

Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Pepijn van Spreuwel, Robin van Rooy, Joost Schapendonk, Pim Ars; Nick van Rooy, Bram Gooskens, Teun Wanrooij; Guus Hems, Jannes Mulders (23. Sten Berben), Doi Deenen (75. Lars van de Sande)