Skip to main content

Nieuws

Beerse Boys boekt belangrijke winst op RKVVO: 3-2

20230312-194029DSC_0046

Na een periode van mindere resultaten heeft Beerse Boys eindelijk weer eens het zoet van een overwinning mogen proeven. Tegen het ook met een dip worstelende RKVVO streed de ploeg van Hans Staps een verbeten strijd om de broodnodige punten. Met een geweldig doelpunt bepaalde Jannes Mulders de ruststand op 1-0 en na de gelijkmaker van Bart Sanders in het tweede bedrijf zette hij de thuisploeg snel weer op voorsprong door een strafschop te benutten. De 3-1 van Lars van de Sande, ruim een kwartier voor tijd, bleek nodig toen Luc van Run in de eerste minuut van de extra tijd de stand op 3-2 bracht, want in de 8 minuten extra tijd had de gelijkmaker zomaar kunnen vallen.

Het begin van de wedstrijd was voor RKVVO, dat het meeste balbezit had, maar nog niet voor gevaar in de Beerse defensie kon zorgen. Beerse Boys voetbalde zich af en toe onder de druk uit en kwam verrassend op voorsprong toen Jannes Mulders van zo'n 25 meter afstand op het doel van Stef Biscop vuurde en de bal in de bovenhoek in het doel zag verdwijnen: 1-0 in de 12e minuut. Het gaf de burger moed en RKVVO ontsnapte aan een grotere achterstand toen een Beerse kopbal uit een hoekschop in de 16e minuut tegen de lat eindigde. En ook in de 21e minuut was de 2-0 dichtbij toen Joost Schapendonk rakelings naast kopte. Tussendoor was RKVVO gevaarlijk, maar een schot op het Beerse doel kwam in de drukte tegen een ploeggenoot.

Meteen na rust zette RKVVO aan voor de gelijkmaker. Daar was Bart Sanders in de 48e minuut al dicht bij toen hij uit een halve draai rakelings voorlangs het Beerse doel schoot. Nadat Niels van Heerbeek in de 57e minuut de paal raakte, was RKVVO in de 63e minuut weer gevaarlijk toen een strakke lage voorzet van Jordan Bujitu bij de tweede paal net niet binnen gegleden kon worden. In de 67e minuut was het dan wel raak; Bart Sanders passeerde doelman Giovanni de Vrij vallend met een geplaatste kopbal: 1-1. Bij een tegenaanval van Beerse Boys in de 68e minuut brak Daan Mulders door de Oerse verdediging en werd van achter tegen de hakken gelopen. Scheidsrechter Quinten wees gedecideerd naar de stip en Jannes Mulders voltrok het vonnis: 2-1 in de 69e minuut. Bij de eerstvolgende aanval van RKVVO had de bal zomaar ook op de stip gekund, maar de leidsman oordeelde dat het in dit geval spelen van de bal was en er dus geen sprake was van een overtreding. Er kwam wat meer ruimte in de verdediging van RKVVO en daar profiteerde Lars van de Sande in de 73e minuut van. Hij speelde een diepe bal vrij voor de uitkomende doelman Stef Biscop en plaatste met een bekeken lob de bal in het lege doel: 3-1. Veel doelgevaar was er verder niet, totdat in de slotfase de ingevallen Luc van Run profiteerde van Beerse missers bij een hoge bal en deze eenvoudig tegen de touwen kon werken: 3-2. Aangezien er veel gewisseld was en het nodige oponthoud voor blessurebehandelingen, kwam er nog flink wat extra tijd bij. Het eindsignaal na 98 minuten kwam voor de Beerse supporters dan ook als een verlossing. Vernoemenswaard is nog dat Finn van Kollenburg, zoon van oud doelman Koen, vanmiddag zijn debuut maakte en dat doelman Rob Wilborts, die zijn been brak in de uitwedstrijd tegen RKVVO, weer op de bank had plaatsgenomen.

Opstelling Beerse Boys: Giovanni de Vrij; Erik Jans, Nick van Rooy, Robin van Rooy, Joost Schapendonk; Jannes Mulders, Bram Gooskens (75. Finn van Kollenburg), Teun Wanrooij (86. Arn Scholten); Daan Mulders (75. Joran Liebregts), Dima van Ham (56. Niels van Heerbeek; 86. Pepijn van Spreuwel), Lars van de Sande.