• Goed herstel Beerse Boys tegen hekkensluiter Bladella: 3-1

    Beerse Boys had deze zondag een goed antwoord op de forse nederlaag van vorige week tegen Marvilde. In een niet hoogstaande wedstrijd streden twee ploegen voor wat ze waard waren. Rode lantaarndrager Bladella was op bezoek op de Klep en uiteindelijk bleek de thuisploeg het meeste in huis te hebben. Zowel in de eerste als tweede helft scoorde Beerse Boys snel via Lars van de Sande en Jannes Mulders. Zo’n 10 minuten voor tijd zorgde Daan Mulders voor de 3-0 en redde Ibou Bot met de 3-1 in de laatste minuut de eer voor Bladella.

    Voor zowel Bladella als Beerse Boys stond er veel op het spel op deze druilerige zondagmiddag. Vanaf de aftrap werd er veel strijd geleverd, maar van mooi voetbal was zeker geen sprake. Daarvoor was het veld niet geschikt, maar zeker ook ontbrak het aan vertrouwen, want heel veel ging mis. Zoals in de 6e minuut in de verdediging van Bladella bij een aanval van Beerse Boys over links. De Bladelse verdediging kreeg de bal niet weggewerkt met de Beerse spits Jannes Mulders in de buurt, zodat Lars van de Sande een goede schietkans kreeg en trefzeker uithaalde: 1-0. De strijd ging redelijk op en neer met weinig doelkansen en dank zij Beers balverlies kwam Bladella in de 35e minuut wel gevaarlijk voor het Beerse doel, maar door een overtreding op verdediger Stijn van Heerbeek week het gevaar. De voorsprong van de thuisploeg bleef tot de rust eenvoudig overeind.

    Ook in de zesde minuut van de tweede helft scoorde Beerse Boys. Een aanval na een scherpe pass van Nick van Rooy op Pepijn van Spreuwel leverde een hoekschop op die door Pepijn voor doel werd gebracht. Daar kopte Jannes Mulders de 2-0 binnen. Nadat Joop Willems een schot in de korte hoek, in de 65e minuut, door doelman Nick Vermeiren tot hoekschop verwerkt zag worden, kreeg Bladella in de 67e minuut een uitgelezen kans om de spanning terug te brengen. De Beerse doelman Rob Wilborts zag Niels Krekels alleen op zich af komen en plukte hem de bal zelfverzekerd van de schoen. Echt gevaarlijk waren de Bladelse aanvallen niet en zo kon Daan Mulders in de 81e minuut na een goede Beerse aanval de 3-0 aantekenen door een voorzet van Bart den Otter geplaatst voorbij de Bladelse doelman te koppen. Trainer Jasper van Hoof bracht vervolgens twee jonge talenten van JO19-1 in het veld, Guus Hems en Kees Rooijakkers. Bladella bleef intussen zoeken naar een treffer en vond die in de 90e minuut. Bart de Jong leverde vanaf links een voorzet af die door Ibou Bot bij de tweede paal tot doelpunt verheven werd: 3-1. Met een pegel in blessuretijd van Anel Selimovic, die nog door een speler van Bladella aangeraakt werd en maar net naast het Beerse doel ging, waren de bezoekers nog dicht bij een tweede doelpunt, maar de 3-1 bleef staan.

    Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Ron van Korven, Rob van Bijsterveldt, Nick van Rooy, Stijn van Heerbeek; Joop Willems, Dennis Schapendonk, Bart den Otter; Lars van de Sande (79. Daan Mulders, 88. Kees Rooijakkers), Jannes Mulders, Pepijn van Spreuwel (87. Guus Hems).

    Op de grote foto is het eerste Beerse doelpunt in de maak; de bal is bij Jannes Mulders maar zal bij Lars van de Sande belanden en die schiet vervolgens raak.