• Gedreven Beerse Boys verrast koploper bijna maar verliest toch nog ruim

    Beerse Boys speelde de lastige uitwedstrijd tegen FC Eindhoven AV, soeverein koploper in de klasse en bij winst zeker van het winnen van de eerste periode. Gelet op de resultaten in de laatste wedstrijden was de 0-2 voorsprong – doelpunten van Jannes Mulders en Niels van Heerbeek – voor Beerse Boys na een klein half uur spelen dan ook verrassend te noemen, maar zeker ook verdiend. Het eerste half uur domineerde de ploeg van Jasper van Hoof. Daarna was de thuisploeg meer in balbezit en produceerde Jordi van Meurs op slag van rust de aansluitingstreffer. In de tweede helft geloofde Eindhoven er mede daardoor weer in en rond het uur spelen boog de koploper binnen de minuut de achterstand om in een voorsprong door goals van Bas de Haas en Ferd Pasaribu. Beerse Boys kon hierna niet echt gevaarlijk meer worden en zag Jordi van Meurs en Rowan van Rooij de score optillen naar een geflatteerde 5-2 eindstand.

    Beerse Boys trad onbevangen aan tegen de koploper uit Eindhoven en was met goed spel de bovenliggende partij. De beloning kwam in de 16e minuut toen Pepijn van Spreuwel uithaalde en doelman Cas Peters niet meer kon doen dan de bal tegen houden. De terug springende bal was een prooi voor Jannes Mulders die hard raak schoot: 0-1. Een actie van Gino de Wijs van FC Eindhoven, die met de bal aan de voet naar binnen trok en op doel schoot, had in de 20e minuut de gelijkmaker kunnen betekenen, maar de bal kwam tegen de verre paal. Met een knap doelpunt verdubbelde Niels van Heerbeek in de 25e minuut de Beerse voorsprong. Hij nam een voorzet vanaf rechts van Jannes Mulders meteen op de schoen en schoot in de verre hoek raak: 0-2. Niels had in de 33e minuut ook de 0-3 op de schoen toen Daan Mulders een hoge voorzet voor doel kopte, maar nu raakte hij de bal niet goed. Het werd in de tweede minuut van de extra tijd daarentegen 1-2. FC Eindhoven drong wat meer aan met de rust in aantocht en kon scoren doordat Jordi van Meurs tussen enkele Beerse verdedigers het beste reageerde op een hoge bal en vrij voor doelman Rob Wilborts kon scoren: 1-2.

    Al snel na rust viel Jannes Mulders geblesseerd uit en drong de thuisploeg flink aan om de gelijkmaker te forceren. Doelman Rob Wilborts moest enkele keren zijn klasse aanwenden om dat te voorkomen, maar in de 61e minuut had hij geen antwoord op een schot van Bas de Haas. Die had al enkele keren geprobeerd om van afstand te scoren, maar de bal vloog steeds ruim over; nu verdween het speeltuig in de linker winkelhaak: 2-2. Bij de eerstvolgende aanval van Eindhoven belandde de bal wederom in het Beerse doel. De thuisploeg had het geluk dat de scheidsrechter de treffer goedkeurde terwijl de bal uit de handen van de op de grond liggende doelman Wilborts werd geschoten: 3-2 door Ferd Pasaribu in de 62e minuut. Hoewel Beerse Boys hierna weer meer aan aanvallen toekwam zat er minder overtuiging in het spel. Na een Beerse aanval in de 79e minuut werd de bal een prooi voor doelman Peters en die bereikte met een verre trap op rechts Jordi van Meurs die de Beerse verdedigers te snel af was en met een diagonaal schot aan de Beerse illusies een einde maakte: 4-2. De 5-2 van Rowan van Rooij in de 5e minuut van de extra tijd maakte de Beerse nederlaag wat geflatteerd.

    Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Stijn van Heerbeek (74. Bart den Otter), Rob van Bijsterveldt, Nick van Rooy, Ron van Korven; Joop Willems, Dennis Schapendonk, Niels van Heerbeek; Pepijn van Spreuwel, Jannes Mulders (48. Zeb van Beers), Daan Mulders.

    Op de grote foto haalt Niels van Heerbeek uit voor de 0-2.