• Boyke van de Week | Beerse Boys 1 – Rood Wit V 1 | Mex van Bijsterveldt

  Zondag 10 maart speelt Beerse Boys 1 weer een thuiswedstrijd op sportpark De Klep. Mex van Bijsterveldt is voor deze wedstrijd verkozen tot Boyke van de Week. Mex heeft voorspeld dat Beerse Boys met 4 tegen 2 zal winnen van Rood Wit V 1 uit Veldhoven.

  Mex van Bijsterveldt is de zoon van John en Amy van Bijsterveldt. Hij is 7 jaar oud en zit in groep 4 van basisschool De Beerze. Mex speelt in JO8-2 en deze hebben de mooie tekst ‘Varkens zijn cool’ op hun shirt staan. De tegenstander is met deze slogan op voorhand al gewaarschuwd voor dit team stoere jongens en meiden.  Als je de teamfoto bekijkt dan wordt dit nog even bekrachtigd door de uitdagende pose en coole blik die sommige spelertjes aannemen om de tegenstander alvast af te schrikken of uit te dagen. Het team wordt geleid door een heel leger aan papa’s onder leiding van papa John.

  Het leukste aan voetballen bij de Beerse Boys vindt Mex het maken van goals. Zijn sterkste punt bij voetballen is naar eigen zeggen: ‘moe worden’ en dit ‘moe zijn’ is nou ook net hetgeen wat Mex het minst leuk vindt aan voetballen. De oplossing is dan snel gevonden lijkt mij, veel conditietraining zodat je in de wedstrijd niet meer moe wordt. Ook wil Mex nog veel leren bij het voetballen en dan met name ‘Rondje om de wereld’; dit zijn voetbaltrucjes.

  In Mex zijn familie zijn veel mensen actief binnen Beerse Boys. Papa John heeft lang in het 1e gespeeld en zit nu bij het 3e, tante Wendy speelt bij dames 4, de neefjes Jippe en Hidde bij de trainingsgroep, opa Peter zit in het bestuur, ome Jasper is trainer bij het 1e en ome Rob en ome Bart voetballen in het 1e. Dan is het natuurlijk wel extra leuk dat Mex zondag de aftrap mag doen en zijn ooms aan mag komen moedigen in de dug-out.

  Favoriete club van Mex is natuurlijk Beerse Boys maar ook PSV, waar hij fan is van Lozano. Bij Beerse Boys vindt hij ‘natuurlijk’ ome Rob en ome Bart de beste spelers. Heel verstandig Mex om ze allebei te noemen en geen keuze te maken ;)

  Er is ook nog een leven buiten de Beerse Boys en daarin vindt Mex het leuk om te turnen. Lekker chillen kan Mex ook en dat doet hij graag onder het genot van lekkere pannenkoeken en terwijl hij kijkt naar ‘Djamielia’ op de t.v. of tablet. Later als hij groot is wordt hij barman én politieagent.

  Mex, heel veel plezier zondag en roep je ooms naar de overwinning!