• Boyke van de Week | Beerse Boys 1 – RKVVO 1 | Vic Schilders

  Zondag 18 november speelt Beerse Boys 1 een thuiswedstrijd op sportpark ‘De Klep’. Zoals bij elke thuiswedstrijd wordt er ook nu weer een pupil verkozen tot ‘Boyke van de Week’. Deze keer is het team JO8-2 aan de beurt en de gelukkige is geworden Vic Schilders.

  Vic is 7 jaar en zit op basisschool De Beerze in Middelbeers in groep 4a. Hij heeft ook nog een jonger zusje, Juul.

  Het leukste aan voetballen is SCOREN en WINNEN, volgens Vic. Hij is naar eigen zeggen al redelijk goed in de bal in de kruising schieten. Ballen afpakken is echter nog wel iets wat hij beter wil leren. Verder vindt Vic schijnbewegingen maken niet zo leuk.

  Deze keer geen ‘boyke’ uit een Beerse Boys familie, Vic is namelijk de enige in zijn familie die bij Beerse Boys voetbalt. Favoriete voetbalclubs van Vic zijn PSV en Barcelona en Ronaldo is zijn favoriete speler.

  Er is natuurlijk ook nog een leven naast voetbal en school. Favoriete bezigheid van Vic is filmpjes kijken op YouTube en Dinotrux op televisie. Dit alles het liefst onder het genot van een lekkere pizza margarita. Op dit moment heeft Vic nog geen idee wat hij wil worden als hij later groot is. Gelukkig kan hij hier ook nog heel lang over nadenken.

  Dan nog even over het team van Vic, JO8-2. Dit team bestaat uit 9 jongens en meisjes die in de regio bekend staan om hun mooie shirtsponsor. Hier staat namelijk een varkenskop op en de tekst ‘Varkens zijn cool’. Wie wil nou niet zo’n stoer shirt? Het team heeft maar liefst een 4-koppige leiding bestaande uit de papa van Vic en nog 3 andere papa’s. Zou dit nodig zijn om die jongens en meisjes in het gareel te houden?

  Vic is een optimistische, positieve jongen die verwacht dat Beerse Boys zondag met 4-1 gaat winnen!