• Boyke van de Week | Beerse Boys 1 – Mierlo Hout 1 | Teun Hooijen

  Op zondag 17 februari speelt Beerse Boys 1 tegen Mierlo Hout 1 op sportpark De Klep. Teun Hooijen is de gelukkige die deze wedstrijd gekozen is als Boyke van de Week. Hij voorspelt een 2-1 overwinning voor Beerse Boys.

  Teun Hooijen is net 8 jaar geworden en zit in groep 4 van basisschool De Beerze in Middelbeers.

  Voetbal zit enigszins in de genen bij Teun. Mama Monique speelde vroeger bij Spoordonkse Girls, papa Maikel heeft een ‘blauwe maandag’ gevoetbald, Opa Sjef (Hooijen) is ongeveer 50 jaar lid geweest van Beerse Boys waarbij heel lang als spelend lid. Verder zijn neefjes Sep en Ties Verhagen en nichtje Sam Hooijen actief bij de (JO13 en JO12-teams) en is broer Mika net gestopt met voetbal. Teun zijn favoriete speler bij Beerse Boys is ome Joran (Hooijen), spelend in het 8e.

  Het leuke aan voetballen bij Beerse Boys vindt Teun het spelen met zijn vrienden. Teun speelt in JO9-2, het beruchte ‘Verrekus-team’ met de imposante leiders Mark en Willem. Hij geeft zelf aan dat hij het beste is in verdedigen en keepen. Als je Teun ziet dan snap je wel dat dit zijn favoriete positie is. Het is een fysiek grote en sterke jongen voor zijn leeftijd, waar je als tegenstander niet zomaar voorbij komt. Teun wil graag leren om een nog betere keeper te worden. Hij heeft een hekel aan reserve staan dus als hij keeper wordt is dat ‘probleem’ ook opgelost.

  Naast Beerse Boys is PSV de favoriete club van Teun. Op de vraag ‘Wie vind je een echt goede voetballer?’ komt een verrassend antwoord. De meeste kinderen hebben het over Messi, Lozano of Luuk de Jong maar vanaf vandaag mag ome Joran zich ook in dit rijtje scharen. Hij is namelijk de beste voetballer volgens Teun. Bij de selectie van Beerse Boys is Lars van de Sande de beste voetballer volgens Teun.

  Natuurlijk is er ook nog een leven buiten voetbal en daarin vindt Teun het leuk om te gamen en tv te kijken. Hierbij zijn YouTube-filmpjes favoriet onder het genot van een lekkere pizza. Een andere hobby van Teun is sinds kort judo. Via Beerse Boys is hij hier terecht gekomen en hij vindt het echt super leuk om te doen.

  Mocht het zondag tijdens de wedstrijd onverhoopt niet zo lekker gaan met het 1e, moet je maar proberen niet alle scheldwoorden te onthouden als je lekker tussen de ‘grote mannen’ in de dug-out zit.

  Teun, veel plezier zondag, hopelijk komt je voorspelling uit!