• Boyke van de Week | Beerse Boys 1 – Bladella 1 | Hent Geebel

  Op zondag 2 december speelt Beerse Boys 1 tegen Bladella 1 op sportpark De Klep. Hent Geebel is voor deze wedstrijd gekozen tot Boyke van de Week. Hij voorspelt een 2-0 overwinning voor Beerse Boys.

  Hent Geebel is 8 jaar en zit in groep 5 van basisschool De Beerze in Oostelbeers. Hij heeft een oudere zus Lena (10 jaar) en nog een jonger broertje Zivan (1 jaar). Hent maakt deel uit van het team JO9-2 met daarin allemaal stoere jongens. Mochten de jongens zelf niet voldoende indruk maken dan hebben ze ook nog 2 grote imposante leiders. Hent noemt deze leiders ‘meester Mark’ (Timmermans) en ‘meester Willem’ (Willemsen).

  Het leukste aan voetballen bij Beerse Boys vindt Hent het feit dat hij samen met de jongens kan spelen. Hij is al heel goed in hard rennen en goals maken. De trainers kunnen hem nog wel wat beter leren kappen geeft hij aan. Wedstrijden spelen is natuurlijk het allerleukste en dan vindt Hent het soms wel eens moeilijk om te verliezen. Ze gaan dus elke week vol voor de winst!

  Buiten Beerse Boys is Hent zijn favoriete club Ajax en FC Barcelona. De beste voetballers ter wereld zijn volgens hem Messi en Frenky de Jong. Bij het eerste van Beerse Boys heeft Hent nog geen favoriete speler. Hij gaat zondag eens kijken wie daarvoor in aanmerking komt. Wellicht een stimulans voor de selectie om zich van de beste kant te laten zien ;)

  Naast voetballen en naar school gaan vindt Hent het leuk om te tekenen, thuis op de bank lekker te chillen en in de tuin te voetballen. Op de televisie of tablet kijkt Hent graag naar voetbalfilmpjes en als daar dan een bord friet bij geserveerd wordt is zijn dag helemaal goed. Voetbal is dus al een rode draad in het leven van deze 8-jarige jongen en het is dan ook niet zo verwonderlijk dat hij later profvoetballer wil worden.

  Hent, veel plezier met de wedstrijd en hopelijk komt je voorspelling uit!