• Benauwde overwinning Beerse Boys op Mierlo Hout: 2-1
    Beerse Boys en het bezoekende Mierlo Hout deden op de Klep weinig voor elkaar onder. Ook op de stand ontlopen beide ploegen elkaar weinig (evenveel verliespunten en nu evenveel punten) en in Mierlo Hout eindigde de wedstrijd in 1-1. Beerse Boys nam twee keer een voorsprong; in de eerste helft via Daan Mulders en na de pauze via Stijn van Heerbeek. Nog voor rust werkte Mierlo Hout door een doelpunt van Thom Meeuwsen de eerste achterstand weg, maar na rust lukte dat de bezoekers niet meer, hoewel ze er in de slotfase enkele keren dicht bij waren. De wedstrijd werd na 8 minuten spelen in de tweede helft voor 35 minuten onderbroken vanwege een ernstige knieblessure van Mierlo Hout speler Bob Uijen, die met de ziekenwagen opgehaald moest worden.

    De onderlinge verschillen in de tweede klasse F zijn nog steeds zeer klein en alle teams zijn zich ervan bewust dat een overwinning een flinke sprong voorwaarts kan betekenen. Beerse Boys en Mierlo Hout gingen er op de Klep dan ook alle twee voor de overwinning met in het achterhoofd de angst om te verliezen. Er werd weinig gecombineerd en veel op goed geluk ‘weg is weg’ gehanteerd. Het eerste gevaar kwam van Mierlo Hout in de 6e minuut toen de Beerse doelman Rob Wilborts bij de eerste paal een hard laag schot moest keren. En ook twee minuten later voorkwam hij met een uitstekende redding een doelpunt door nog een schot uit zijn doel te boksen. Aan de andere kant waren doelpogingen nog tijdig geblokt, maar uit een voorzet van Stijn van Heerbeek in de 12e minuut kon Daan Mulders bij de tweede paal raak koppen: 1-0. Met vlagen was Mierlo Hout hierna de bovenliggende partij, zonder tot groot doelgevaar te komen. In de 35e minuut viel toch de gelijkmaker. Een uittrap van de Beerse doelman was een prooi voor Mierlo Hout, waarna de bal snel weer in de Beerse achterhoede belandde. Daar was Thom Meeuwsen twee Beerse verdedigers en de uitkomende doelman te snel af door de bal in het lege doel te tikken: 1-1.

    Na de thee voorkwam Ruud Willems in de 52e minuut een vrijwel zeker doelpunt door op het laatste moment een schot te blokken. Bij de eerstvolgende Beerse aanval wilde rechtsachter Bob Uijen van Mierlo Hout de bal over de achterlijn laten lopen en deed Pim Vingerhoets een poging deze alsnog te veroveren. Daarbij raakte Uijen ernstig geblesseerd aan zijn knie en moest de ziekenwagen gebeld worden. Na ruim een half uur was deze ter plekke om de ongelukkige speler af te voeren. We wensen Bob veel sterkte en hopen dat de blessure meevalt. Ruim een kwartier nadat het spel hervat was en zich over en weer wat kleine kansjes voorgedaan hadden kwam Beerse Boys wederom op voorsprong. Doelman Rob van Lieshout van Mierlo Hout liet een bal los met nogal wat spelers in de buurt. Een daarvan was Stijn van Heerbeek, die de bal achter zijn voeten kreeg en met een hakbal iedereen verraste: 2-1 in de 61e minuut. Mierlo Hout ging hierna uiteraard op zoek naar de gelijkmaker en was daar enkele keren dicht bij. Doelman Rob Wilborts kon in de 79e minuut met een uiterste krachtsinspanning een doelpunt voorkomen door een hard laag schot nog nest naast te tikken en Stijn van Heerbeek haalde een inzet van de lijn. Aan de andere kant zag Pim Vingerhoets in de 83e minuut een goed schot via bovenkant lat over gaan. Het bleef bij de 2-1 en daarmee boekte Beerse Boys een heel nuttige tweede overwinning op rij.

    Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Stijn van Heerbeek, Rob van Bijsterveldt, Ruud Willems, Nick van Rooy; Joop Willems, Bram Gooskens, Bart den Otter (89. Ron van Korven); Daan Mulders (82. Lars van de Sande), Jannes Mulders (31. Pim Vingerhoets), Pepijn van Spreuwel