• Beerse Boys wint verdiend van Someren: 0-1

    Beerse Boys is in goeden doen. Na de ruime overwinning van vorige week won de ploeg van Jasper van Hoof nu van nummer 2 op de ranglijst sv Someren. Met goed spel was Beerse Boys vrijwel de gehele wedstrijd de aanvallende ploeg en kan het zichzelf aanrekenen dat het openingsdoelpunt pas halverwege de tweede helft viel. Toen kopte Pepijn van Spreuwel raak uit een hoekschop van Dennis Schapendonk. Het slotoffensief van Someren leverde enkele aardige kansen op, maar doelman Rob Wilborts stond zijn mannetje en hield de nul op het scorebord.

    Beerse Boys begon zonder schroom aan de wedstrijd tegen sv Someren en was de gehele eerste helft duidelijk de bovenliggende partij. Het resulteerde in een aantal goede scoringsmogelijkheden, waarbij de bal uit een hoekschop in de 16e minuut tegen de paal belandde. Eerder al was een overtreding op Daan Mulders in het strafschopgebied als niet zwaar genoeg beoordeeld om een strafschop te geven aan de bezoekers. Terwijl Rob Wilborts in het Beerse doel een vrij rustige eerste helft beleefde, moest collega Maarten Werts enkele keren alle zeilen bijzetten om zijn doel schoon te houden. Hij redde bij een goed schot van Dennis Schapendonk in de 38e minuut en op slag van rust stond hij goed opgesteld bij een schot van Daan Mulders.

    In de tweede helft was het spelbeeld aanvankelijk ongewijzigd. In de 53e minuut redde doelman Werts door een kopbal van Daan Mulders, uit een voorzet van Pepijn van Spreuwel, over de lat te tikken. Een mooie Beerse aanval over links in de 62e minuut eindigde met een doelpoging van Bart den Otter, maar zijn schot ging over. De dik verdiende voorsprong voor Beerse Boys kwam er dan toch in de 66e minuut. Dennis Schapendonk nam een hoekschop vanaf de rechter kant en plaatste de bal op maat voor het doel. Daar stond Pepijn van Spreuwel op de goede plaats om de bal bij de tweede paal binnen te koppen: 0-1. Someren dreigde nu de punten te gaan verspelen en zette alles op alles om op gelijke hoogte te komen. Beerse Boys zwichtte echter niet onder de spanning. Een schot van dichtbij in de 77e minuut werd door doelman Rob Wilborts voldoende geraakt zodat de bal over ging en een strak laag schot in de linker benedenhoek vijf minuten later maakte hij bekwaam onschadelijk. Someren stichtte gevaar met zoveel mogelijk ballen richting het Beerse doelgebied, maar geen enkele bal viel goed genoeg voor de thuisclub, zodat de 0-1 tot het laatste fluitsignaal op het scorebord bleef staan; een mooi en verdiend resultaat voor Beerse Boys.

    Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Ron van Korven, Rob van Bijsterveldt, Nick van Rooy, Stijn van Heerbeek; Bart den Otter (83. Robin van Rooy), Bram Gooskens, Dennis Schapendonk (71. Pim Vingerhoets); Daan Mulders, Jannes Mulders, Pepijn van Spreuwel (90+5. Guus Hems).

    Op de grote foto is Bart den Otter vier tegenstanders te snel af.