• Beerse Boys wint nuttige oefenwedstrijd van Nemelaer

    Beerse Boys 1 speelde zondag 13 januari een nuttige oefenwedstrijd tegen Nemelaer 1 in het regenachtige Haaren. Na langdurig blessureleed was middenvelder Bram Gooskens weer van de partij en speelde een uur mee. Ook verdediger Ruud Willems was weer terug na blessureleed en maakte de hele wedstrijd vol. Daar tegenover stond de afwezigheid van 5 basisspelers door uiteenlopende redenen. De spelers van Nemelaer konden de kwade dampen weer uit hun lijft spelen na een - zoals we hoorden en in de kantine ook konden zien - zeer geslaagde playback show op zaterdagavond.

    Het eerste halfuur gaf de thuisploeg de toon aan, maar kwam een goed spelend Beerse Boys niet echt in gevaar. En steeds vaker kon de ploeg van Jasper van Hoof met soms heel aardige combinaties een aanval opzetten. Rechtsachter Stijn van Heerbeek was al enkele keren langs de lijn opgestoomd, maar zag zijn voorzetten nog niet bij de juiste persoon terecht komen. Dat gebeurde wel na ruim een half uur spelen, toen Lars van de Sande zijn hoofd tegen de bal kon plaatsen en in de verre hoek raak kopte: 0-1.

    Ook in de tweede helft bood Beerse Boys goed partij tegen de eersteklasser en had de 0-2 net zo goed kunnen vallen als de 1-1. De echte scoringskansen waren echter dun gezaaid en die er wel kwamen bleven onbenut. De 0-1 ruststand bleef derhalve tot het eindsignaal in het boekje van de scheidsrechter staan. Het laatste kwartier speelde Teun Wanrooij (JO19-1) mee en maakte daarmee zijn debuut in het eerste elftal.

    Komende zondag, 20 januari, wordt de competitie hervat en gaat Beerse Boys 1 op bezoek bij Someren. Beerse Boys 2 reist af naar Jeka, terwijl de dames bekerwedstrijden afwerken. Dames 1 speelt op de Klep tegen Nuenen VR1 (12.00 uur) en dames 3 neemt het ook op de Klep op tegen Best Voortuit VR1 (10.00 uur). Beerse Boys 9 tenslotte haalt, ook om 10.00 uur, op de Klep in tegen Acht 6.