• Beerse Boys moet in de slotfase de punten aan Eindhoven laten: 1-2

  Het eerste kwart van de wedstrijd was FC Eindhoven AV de bovenliggende partij, maar daarna kwam Beerse Boys beter in de wedstrijd en nam in de 40e minuut de leiding door een doelpunt van Daan Mulders. Rowan van Rooij bezorgde met twee kopballen voor de overwinning voor de bezoekers, de eerste na een goed uur spelen en de tweede 5 minuten voor tijd. Beerse Boys kon in de tweede helft nauwelijks nog voor gevaar zorgen en moest de laatste minuten met 10 man verder nadat Pim Vingerhoets direct rood had gekregen voor een overtreding.

  Het bezoekende FC Eindhoven AV was in de beginfase van de wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij; het zette zorgvuldig de aanvallen op, maar wist de hechte Beerse defensie niet te verschalken. Na een klein half uur kwam Beerse Boys steeds meer onder de druk uit en kwam ook aan aanvallen toe. Uit een daarvan, in de 40e minuut, zorgde Daan Mulders bij de eerste paal voor de 1-0 na een voorzet van Pepijn van Spreuwel.

  Ook in de tweede helft gaven beide partijen elkaar aanvankelijk weinig toe. De nadruk lag duidelijk op het voorkomen van gevaar, dus werd de bal regelmatig lukraak ‘opgeruimd’. FC Eindhoven drong wat meer aan, maar had een vrije trap nodig om tot de gelijkmaker te komen. De vrije trap in de 61e minuut kwam hoog voor het Beerse doel en werd door Rowan van Rooij met een kopbal tegendraads in de verre hoek afgerond: 1-1. Zowel in de 76e als in de 83e minuut kon Rob Wilborts in het Beerse doel nog een doelpunt voorkomen door uitstekende reddingen, maar op de hard ingekopte voorzet door Rowan van Rooij was hij kansloos in de 86e minuut: 1-2. Een minuut later dreigde er opnieuw gevaar bij een snelle aanval over rechts van FC Eindhoven. Pim Vingerhoets schoot zijn verdediging te hulp door achter zijn tegenstander aan te gaan, maar zette te vroeg zijn actie in om de bal te veroveren en vloerde zijn tegenstander van achteren. Scheidsrechter Schuurmans twijfelde geen moment en trok rood. Het had verder geen invloed op het restant van de wedstrijd.

  Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Stijn van Heerbeek, Rob van Bijsterveldt, Ruud Willems, Nick van Rooy; Joop Willems (90. Koen Timmermans), Bram Gooskens, Bart den Otter (65. Bob Smolders); Daan Mulders, Jannes Mulders (58. Pim Vingerhoets), Pepijn van Spreuwel

   

  Grote foto: Daan Mulders (rechts) loopt juichend weg nadat hij doelman Cas Peters heeft gepasseerd: 1-0