• Beerse Boys komt slap begin niet te boven tegen Marvilde: 0-2

  Al binnen de 100 seconden keek Beerse Boys in de thuiswedstrijd tegen Marvilde tegen een 0-1 achterstand aan door een doelpunt van Tommy van de Wiel. Het was een steuntje in de rug voor de bezoekers en Beerse Boys kon geen vuist maken. De kansen die er kwamen werden niet benut, terwijl Marvilde nog voor rust de voorsprong verdubbelde via Max van den Akker. In het tweede bedrijf ebde de overtuiging bij Beerse Boys weg en loerde Marvilde op de counter; meer dan een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt van Marvilde leverde het niet op en bleef het bij 0-2.

  Na twee goede wedstrijden op vreemde bodem kon Beerse Boys in de thuiswedstrijd tegen Marvilde niet overtuigen. Een snel doelpunt van Marvilde bleek het verloop van de wedstrijd te bepalen. In de tweede minuut kopte Tommy van de Wiel ongehinderd een voorzet tegendraads binnen en moest Beerse Boys in de achtervolging. Het leverde kansen op voor Jannes Mulders en Bart den Otter, maar ze wisten deze niet te verzilveren. Marvilde was dicht bij de 0-2 in de 22e minuut; doelman Rob Wilborts maakte de lage inzet onschadelijk door zijn doel goed te verkleinen. Enkele minuten later moest hij andermaal in actie komen om een gevaarlijk schot te keren. Het tweede tegendoelpunt viel toch nog in de eerste helft en wel in de 36e minuut. Met een aanval over rechts speelde Marvilde Max van de Akker vrij en die passeerde met een afgemeten lob uit een niet gemakkelijke hoek de uitkomende doelman Wilborts: 0-2. Vanaf de aftrap was Beerse Boys dicht bij een tegendoelpunt toen Jannes Mulders de bal tegen de lat kopte en deze vervolgens via een tegenstander alsnog in het Marvilde doel leek te belanden, maar doelman Sam van Rooij kon zijn lengte optimaal benutten en de bal alsnog pakken.

  Na de pauze was al snel duidelijk dat alleen een (klein) wonder Beerse Boys nog zou kunnen redden. Het lukte de thuisploeg niet om gevaar te stichten. Marvilde had de wedstrijd onder controle en leek in de 56e minuut de strijd definitief te beslissen, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. De overtuiging dat er nog een gelijk spel in zou zitten ebde bij Beerse Boys weg en voor Marvilde was het wel goed zo. Er gebeurde niet veel opwindends meer tot het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Uitterhoeve klonk. Het bleef dus bij 0-2.

  Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Niek van Gestel (80. Guus Hems), Rob van Bijsterveldt, Nick van Rooy, Pim Vingerhoets (90+2. Teun Wanrooij);), Bram Gooskens, Dennis Schapendonk, Joop Willems; Bart den Otter (59. Lars van de Sande), Jannes Mulders, Pepijn van Spreuwel.

   

  Op de grote foto passeert Dennis Schapendonk Sander Bertels van Marvilde.