• Beerse Boys doet zichzelf de das om bij RKVVO: 2-0 verlies

    Beerse Boys heeft de belangrijke wedstrijd in de onderste regionen van de tweede klasse F in Oerle verloren. RKVVO trok met 2-0 aan het langste eind. De Boys moeten deze nederlaag vooral zichzelf aanrekenen. De ploeg van Jasper van Hoof was de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar wist zich met de scoringskansen geen raad. RKVVO daarentegen pakte vlak voor rust een Beers’ cadeautje uit via Martijn van Dijk, raakte nog een keer de paal en counterde in de eerste minuut van de extra speeltijd naar de 2-0 overwinning via Jordi Verhoeven.

    Het belang van de wedstrijd was ook bij de spelers bekend, want aan strijdlust ontbrak het bij beide partijen niet. Dat ging wel ten koste van de kwaliteit van het spel, want dat was niet hoogstaand. Beerse Boys was het meest in de aanval, maar tot goede scoringskansen leidde dat niet. Totdat rechtsachter Sjors van Baren van de thuisploeg in de 28e minuut de fout in ging en met een terugspeelbal Pepijn van Spreuwel vrij voor zijn eigen doelman zette. De normaal gesproken gemakkelijk scorende Beerse aanvaller plaatste de bal te kort langs de uitkomende doelman Sven van den Oever en zag deze via diens uitgestoken been naast het doel belanden. De Beerse aanvallen leidden wel tot kleine kansjes, maar ook uit enkele vrije trappen op een kansrijke positie werd niet gescoord. Een verre uittrap van doelman Van den Oever van RKVVO in de 44e minuut werd door een gebrek aan communicatie tussen twee Beerse achterhoede spelers een prooi voor Martijn van Dijk, die naar links uitweek en met een laag diagonaal schot doelman Rob Wilborts in de verre hoek passeerde: 1-0.

    In de tweede helft drong Beerse Boys nog meer aan en RKVVO trok zich massaal terug om met man en macht de nul te verdedigen. Dat lukte zonder al te veel problemen; de Beerse aanval oogde machteloos. De tegenaanvallen van RKVVO zorgden voor meer gevaar en in de 76e minuut werd de paal van het Beerse doel geraakt nadat enkele Beerse spelers op het verkeerde been waren gezet. Uit nog zo’n goed opgezette tegenstoot in de eerste minuut van de blessuretijd kreeg RKVVO Beerse Boys definitief op de knieën. Een aanval over links eindigde met een pass vanaf de achterlijn op de geheel vrij staande Jordi Verhoeven voor het Beerse doel die er geen moeite mee had om de bal in het lege doel te plaatsen. Gevolg van de nederlaag is dat Beerse Boys zich nu op de voorlaatste plaats in de rangschikking terug vindt.

    Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Stijn van Heerbeek (66. Lars van de Sande), Rob van Bijsterveldt, Nick van Rooy, Joop Willems; Bart den Otter (87. Ron van Korven), Bram Gooskens, Ruud Willems; Daan Mulders, Jannes Mulders, Pepijn van Spreuwel.