• Beerse Boys boekt belangrijke zege op Rood Wit V

    Ondanks het stormachtige weer werd besloten toch een aanvang te maken met de thuiswedstrijd van Beerse Boys tegen een van de naaste concurrenten, Rood Wit uit Veldhoven. Hoewel het spel lastig gespeeld kon worden en de wind van grote invloed was, werd de wedstrijd uitgespeeld. Dankzij een snel doelpunt van Jannes Mulders moest Rood Wit de hele wedstrijd tegen een achterstand en de wind opboksen. Dat leverde weinig echte kansen op, maar ook een doelpunt dat wegens buitenspel werd afgekeurd. Het tweede Beerse doelpunt van Daan Mulders viel ruim een kwartier voor tijd en toen was de strijd wel gestreden. Behalve de 3-0 van Jannes Mulders kwamen er meer kansen om de score op te voeren, maar die bleven onbenut.

    Al vroeg in de wedstrijd kwam Beerse Boys op voorsprong via Jannes Mulders. Na een reeks missers in de Rood Wit verdediging kon hij al in de eerste minuut de 1-0 over de lijn werken. Rood Wit V moest op zoek naar de gelijkmaker, maar met de straffe wind diagonaal over het veld was het lastig voetballen. Een duidelijk veldoverwicht voor de bezoekers leidde nauwelijks tot kansen. Vlak nadat verdediger Stijn van Heerbeek van Beerse Boys geblesseerd moest afhaken was Rood Wit wel dicht bij een doelpunt, maar de diagonale lage schuiver in de 38e minuut ging voorlangs.
    Door onderbrekingen voor blessurebehandelingen kwamen er in de eerste helft 5 minuten extra tijd bij en in de laatste daarvan scoorde Rood Wit wel, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd en daar was niet iedereen het mee eens.

    Ook in de tweede helft bleef Rood Wit de aanval zoeken, op jacht naar de gelijkmaker. Maar de Beerse doelman Rob Wilborts bleef in alle situaties de baas in zijn doelgebied. In de 67e minuut belandde een schot boven op de lat, maar meer gevaar was er niet te duchten. Beerse Boys loerde op de counter, maar de wind maakte een goede uitvoering niet eenvoudig. In de 73e minuut kreeg Jannes Mulders op rechts veel ruimte en kon met de bal oprukken en op tijd zijn broer Daan voor het doel bereiken. Die leek de bal te ver voor zich uit te spelen, maar rondde met een mooie lob over de uitgekomen doelman Smulders toch beheerst af: 2-0. Het geloof leek uit de Veldhovense ploeg te verdwijnen, want nu kreeg Beerse Boys wat meer aanvallende mogelijkheden. Voor zover dat al niet het geval was besliste Jannes Mulders in de 79e minuut de wedstrijd. Bij een aanval wilde hij de bal vlak voor het Rood Wit doel naar binnen spelen, maar maakte een een-tweetje met een tegenstander en kon toen in de korte hoek raak prikken: 3-0. Dat bleek de eindstand, want Pepijn van Spreuwel raakte bij een doelpoging de buitenkant paal. Er werden over en weer wat domme gele kaarten gepakt, maar Giovanni van Bladel van Rood Wit sloeg wat dat betreft alles door in de 89e minuut met een gestrekt been gevaarlijk in te komen en een terechte rode kaart te incasseren.

    Opstelling Beerse Boys: Rob Wilborts; Ron van Korven, Rob van Bijsterveldt, Stijn van Heerbeek (37. Dennis Schapendonk), Nick van Rooy; Joop Willems, Bram Gooskens, Bart den Otter; Daan Mulders (78. Lars van de Sande), Jannes Mulders (90+1. Niek van Gestel), Pepijn van Spreuwel