Herstel Beerse Boys bij DOSL: 1-6

zondag 21 februari 2010 om 00:00 uur door Peter van Gerven

Beerse Boys is het verlies van twee weken terug tegen De Raven goed te boven gekomen. In Leende werd DOSL in een matige wedstrijd met 1-6 verslagen. Nadat Rob van Bijsterveldt een penalty naast had geschoten kwam DOSL in de derde minuut op voorsprong door Stef Vaessen. Beerse Boys had een ruim kwartier nodig om op gang te komen, maar besliste nog voor rust de wedstrijd door doelpunten van Niels van Heerbeek (2) en John van Bijsterveldt (2). De tweede helft gaf weinig opwindends te zien, totdat in het laatste kwartier uitblinker Niels van Heerbeek en Daan Mulders de score opvoerden tot 1-6.

Al na ruim een minuut spelen kreeg Beerse Boys een strafschop toegekend omdat Niels van Heerbeek van achter was gevloerd. Rob van Bijsterveldt greep deze buitenkans om Beerse Boys al snel op voorsprong te zetten echter niet aan: hij schoot naast. DOSL deed het in de tegenaanval over rechts beter; op links stonden twee spelers vrij en een daarvan, Stef Vaessen, schoot de voorzet eenvoudig binnen. Beerse Boys was er duidelijk door van slag, getuige de vele foutieve passes en slechte voorzetten. Maar in de 22e minuut viel toch de gelijkmaker. Niels van Heerbeek ging een kop-een-twee aan met John van Bijsterveldt en brak op links door. Tegen zijn harde lager schuiver had doelman Lars van Breukelen geen verweer: 1-1. In de 28e minuut kwam Beerse Boys op voorsprong. Een – overigens gevaarlijke – aanval van DOSL werd uitverdedigd door Joost Claassen met een zuivere pass op Geert de Beer, wiens voorzet over de uitkomende doelman door John van Bijsterveldt werd afgerond: 1-2. Tien minuten later stuurde Rob van Bijsterveldt de naar rechts uitgeweken Niels van Heerbeek diep en tegen diens lage diagonale schuiver had doelman Van Breukelen wederom geen verweer: 1-3. Een minuut later was het alweer raak; John van Bijsterveldt schoot een voorzet van Geert de Beer in het dak van het doel: ruststand 1-4.

In de tweede helft drong Beerse Boys niet verder aan en was DOSL de bovenliggende partij, zonder echter gevaarlijk te worden. Beerse Boys trachtte voornamelijk met snelle tegenstoten gevaar te stichten. Dat lukte in de 74e minuut voor het eerst. Niels van Heerbeek sprintte zijn tegenstanders eruit en schoof zuiver binnen langs de uitkomende Lars van Breukelen. In de 87e minuut zorgden twee invallers voor het slotakkoord. Niels van Heerbeek vond op links de vrijstaande Pim Vingerhoets, die met een voorzet op maat zijn buurjongen Daan Mulders vond en die had er van dichtbij weinig moeite mee om het half dozijn vol te maken. Eindstand 1-6.

Komende zondag gaat Beerse Boys op bezoek bij Hilvaria.

Opstelling Beerse Boys: Ruud Dieker, Rob van Spreuwel, Rob van Bijsterveldt (66. Twan van Korven), Ruud Willems, Joost Claassen, Bram Gooskens, Ronnie Pijnenburg, Bob Smolders (58. Daan Mulders), John van Bijsterveldt (71. Pim Vingerhoets), Niels van Heerbeek, Geert de Beer

Speler van de Week: 1. Niels van Heerbeek 9 punten; 2. Joost Claassen 5; 3. Ruud Willems 3; 4. John van Bijsterveldt 1

Algemeen klassement Speler van de Week: 1. Niels van Heerbeek 56 punten 2. John van Bijsterveldt 36 3. Ruud Willems 35 4. Bas Reijnen 28 5. Geert de Beer, Rob van Bijsterveldt, Joost Claassen 22 8. Bram Gooskens 16 9. Rob van Spreuwel 11 10. Mark van Dijck 9 11. Pepijn van Spreuwel, Ruud Dieker, Bob Smolders 8 14. Ronnie Pijnenburg 3 15. Mark van Roovert 2 16. Jaap Adriaans, Twan van Korven 1

Wedstrijd statistieken

22. 1-1 Niels van Heerbeek
28. 1-2 John van Bijsterveldt
38. 1-3 Niels van Heerbeek
39. 1-4 John van Bijsterveldt
74. 1-5 Niels van Heerbeek
87. 1-6 Daan Mulders

Deel dit artikel via social media