Beerse Boys verdiend winnaar tegen Blerick: 2-0

zondag 8 oktober 2017 om 20:54 uur door Peter van Gerven

Het is Beerse Boys gelukt om tegen het eveneens nog puntloze Blerick de punten in eigen huis te houden. Een snel doelpunt van Jannes Mulders en eentje vlak voor rust van Dennis Schapendonk zorgden voor de 2-0 ruststand. Ook in de tweede helft had de strijdlustige thuisploeg het betere van het spel en kreeg mogelijkheden om de score op te voeren, maar dat lukte niet. Daarom moest de ploeg beducht blijven voor een tegendoelpunt, maar ook dat kwam er niet en bleek de ruststand tevens de eindstand: 2-0.

Na een slepende blessure stond vandaag Niels van Heerbeek weer aan de aftrap bij Beerse Boys. Hij ging voorop in de strijd en trok zijn ploeggenoten op het middenveld, Joop Willems en Koen Verhagen, daarin mee. In de twee eerste wedstrijden van het seizoen ontbrak het aan strijdlust, maar dat werd nu dus goed ingevuld. Ook in de andere linies bleven de meeste spelers niet achter, waren scherper en deden er een schepje bovenop. Met een uitgekiende pass zette de mee opgekomen aanvoerder Ruud Willems Jannes Mulders in de 10e minuut in een uitstekende positie voor doelman Frank Decker van Blerick die tegen de lage diagonale schuiver van de Beerse spits geen verweer had: 1-0. De bezoekers konden nauwelijks een vuist maken en zagen de meeste aanvallen vroegtijdig door een slordige pass en Beers’ ingrijpen stranden. Beerse Boys had de overhand, maar leed ook vaak onnodig balverlies. Toch kwam er nog voor rust een verdubbeling van de stand. Een goede aanval werd afgesloten met een doelpoging van Jannes Mulders, maar doelman Decker redde. Ook het schot dat daarop volgde van Koen Verhagen ranselde hij uit zijn doel, maar de Beerse ploeg kon nog een poging wagen nadat Koen Verhagen de bal weer voor doel bracht; nu was de inzet van de inkomende Dennis Schapendonk de doelman van Blerick te machtig: 2-0 in de 42e minuut.

Na de pauze kwam Koen Verhagen niet terug in het veld; hij had in een duel even voor rust een hoofdwond opgelopen en werd vervangen door Bart den Otter. De spelers van Beerse Boys bleven fel in de duels en kregen na een balverovering goede mogelijkheden om de score op te voeren. Blerick werd met enkele uitvallen gevaarlijk, maar de Beerse verdediging bleef goed overeind. In de 71e minuut was Jannes Mulders dicht bij een wonderschoon doelpunt. Hij rukte over rechts met de bal op naar de achterlijn, maar de weg naar het doel werd door een verdediger afgeschermd. Jannes draaide naar buiten en schoot vanuit een schier onmogelijke hoek met links richting de verre hoek van het doel. Daar kon doelman Frank Decker met de toppen van zijn vingers echter nog redding brengen. Ook een schot van Niels van Heerbeek – na een slechte uittrap – vanaf de eigen helft over en alles en iedereen heen had een mooi doelpunt opgeleverd als de bal niet een metertje naast het lege doel was gegaan. In blessuretijd moest doelman Twan Louwers in het Beerse doel nog ingrijpen om de nul te houden en was Bart den Otter bijna succesvol met een ‘zwabberschot’ van afstand maar doelpunten vielen er niet meer.

Opstelling Beerse Boys: Twan Louwers; Stijn van Heerbeek, Rob van Bijsterveldt, Ruud Willems, Ron van Korven; Joop Willems, Niels van Heerbeek (86. Luuk van Gestel), Koen Verhagen (46. Bart den Otter); Dirk Vingerhoets, Jannes Mulders, Dennis Schapendonk.

Wedstrijd statistieken

10. 1-0 Jannes Mulders
42. 2-0 Dennis Schapendonk

Deel dit artikel via social media