Weer forse nederlaag voor Beerse Boys

zondag 1 oktober 2017 om 20:38 uur door Peter van Gerven

Ook de eerste uitwedstrijd van Beerse Boys in de nieuwe competitie ging fors verloren: het werd in Sevenum 4-0 voor Sparta ’18. Binnen 5 minuten stond de 1-0 op het scorebord; na balverlies en slecht ingrijpen kon Bart Schouten de score openen. Het veldspel van Beerse Boys was vervolgens wel beter dan dat van de thuisploeg, maar behoudens een grote kans voor Jannes Mulders halverwege de eerste helft leidde dat nauwelijks tot gevaar. Ook na de pauze waren de eerste 5 minuten dramatisch voor Beerse Boys; Rob Peeters scoorde uit een hoekschop en Thomas Lucassen met een laag schot na een snelle uitval. Beerse Boys bleef de aanval zoeken en Sparta loerde op de counter. Ook nu waren er enkele goede mogelijkheden voor Beerse Boys om terug te komen in de wedstrijd maar Daan (onderkant lat) en Jannes Mulders (in handen doelman) konden niet afronden. In blessuretijd bepaalde Tom Spreeuwenberg met een van richting veranderd schot de eindstand op 4-0.

De 4-1 thuisnederlaag van vorige tegen Marvilde week heeft niet geleid tot de maximale inzet van iedereen die nodig is om wedstrijden ook in de tweede klasse tot een succes te maken. Na slordig balverlies en halfslachtig ingrijpen van Beerse spelers kwam Bart Schouten in de vijfde minuut vrij voor doelman Twan Louwers die geen verweer had tegen diens schuiver in de verre hoek: 1-0. Beerse Boys moest alweer snel de aanval kiezen om de achterstand weg te poetsen en deed dat ook. Het veldspel was zeker in de eerste helft niet slecht, maar als de bal in de buurt van het doelgebied van Sparta kwam kon de bal niet in de eigen gelederen gehouden worden. De vierentwintigste minuut vormde daarop een uitzondering; uit een goede aanval over rechts, opgezet door Joop Willems en Jeroen van Krieken, kwam de bal in de voeten van spits Jannes Mulders, maar die raakte te gehaast de bal maar half. Vlak voor rust moest notabene een van de beste Beerse spelers, Joost Schapendonk, geblesseerd het veld verlaten.

De eerste vijf minuten van de tweede helft verliepen dramatisch voor Beerse Boys. Een uitval van Sparta leidde ter nauwer nood tot een hoekschop die alsnog door Rob Peeters in het Beerse doel werd gewerkt: 2-0 in de 47e minuut. Het had een verlammende werking op de bezoekers, want twee minuten later was het uit een snelle tegenaanval over rechts opnieuw raak; nu nam Thomas Lucassen de bal die vanaf rechts ingebracht werd meteen op de slof en zag de bal tussen de vingertoppen van doelman Twan Louwers en de paal in de benedenhoek doel treffen: 3-0. Het Sparta-doelpunt dat weer twee minuten later met een lob werd gescoord werd wegens buitenspel afgekeurd. Beerse Boys gaf de strijd nog niet op, maar de voorzetten waren meestal niet op maat en een gemakkelijke prooi voor de thuisploeg. Dat was niet het geval in 58e minuut toen Jannes Mulders een lage voorzet op maat op broer Daan gaf. Diens inzet kwam via onderkant lat wel of niet achter de doellijn terecht, maar stuitte terug het veld in en leverde geen tegentreffer op. Het kwam het Beerse spelpeil allemaal niet ten goede. Jannes Mulders speelde zich in de 78e minuut voor doel nog wel goed vrij, maar zijn matige inzet was uiteindelijk een prooi voor de doelman. Sparta haalde een hoger rendement uit de kansen, want in de tweede minuut van de extra tijd was het nogmaals raak. Een schot van Tom Spreeuwenberg werd door een Beerse verdediger half geblokt en stuitte met een curve over de uitkomende doelman Louwers in het Beerse doel: 4-0.

Opstelling Beerse Boys: Twan Louwers; Ron van Korven, Ruud Willems, Stijn van Heerbeek, Jeroen van Krieken (65. Rob van Bijsterveldt); Joop Willems (80. Dirk Vingerhoets), Bart den Otter, Joost Schapendonk (42. Koen Verhagen); Daan Mulders, Dennis Schapendonk, Jannes Mulders.

Deel dit artikel via social media