Beerse Boys VR1 beginnen competitie met een nederlaag

maandag 25 september 2017 om 09:20 uur door Frans Willems

Beerse Boys VR1 hadden tegen het talenten team van Eindhoven VR1 moeite om onder de druk uit te komen. In het Eindhovense team zal veel voetballend vermogen en dit zorgde dat er met 0-4 werd verloren.

De eerste 15 minuten was het aftasten en kwam er beide kanten weinig gevaar. In de 15de minuut kreeg Eindhoven een vrije trap net buiten de 16, deze kans lieten ze niet onbenut, de vrij trap werd hoog buiten het bereik van Channou Gras in het doel geschoten. 0-1.

Beerse Boys probeerde het wel maar de passing was net de zacht of werd goed doorzien door de verdediging van Eindhoven. Een vrije trap van Esmee vanaf 20 mtr was het enige wapenfeit de eerste helft. De bal ging rakelings naast de verkeerde kan van de paal.

Eindhoven bleef het spelbeeld bepalen, aanvallen volgde elkaar op maar de Beerse verdediging bleef goed standhouden tot een minuut voor de rust Pleun Neggers was net te laat met haar verdedigende actie waardoor de scheidsrechter de bal op de stip legde, de bal werd van de stip onberispelijk in het doel geschoten, 0-2.

Maud Beerens werd tijdens de rust vervangen door Britt van Dooren. Eindhoven bleef Eindhoven de bovenliggende partij. Beerse Boys probeerde wel richting doel van de tegenpartij te komen maar slaagde hier nauwelijks in. Channou bleef de ene na de andere redding maken en zorgde ervoor dat Beerse Boys in de wedstrijd bleef. Met een kwartier te spelen werd Indy de Vrij vervangen door Angela de Vrij en werd een meer aanvallende opstelling gehanteerd om proberen de aansluitingstreffer te realiseren. Vanaf dat moment kwam Beerse Boys wat meer in de wedstrijd en werd er druk op de verdediging van Eindhoven opgevoerd.

Hierdoor stond er wel meer ruimte voor Eindhoven, het jonge Beerse team vocht voor elke bal om toch meer uit de strijd te halen. Voetballend proberen de Beerse meiden er telkens uit te komen en bij een van deze acties werd de bal net te zacht gekaatst en de omschakeling van Eindhoven was supersnel en de 0-3 ging in de touwen. De Beerse meiden waren even de draad kwijt. Kort daarna werd er over links doorgezet, het schot verdween ongelukkig in de touwen, 0-4. Loes Berden werd vervangen door Karin Timmermans om de laatste tien minuten vol te maken.

Channou zorgde met een paar geweldige acties in de resterende tijd dat het bij 0-4 bleef. Ondanks deze nederlaag kunnen de Beerse Boys dames met opgeheven hoofd volgende week naar Soerendonk afreizen.

Deel dit artikel via social media