Werk aan de winkel bij Beerse Boys

zondag 24 september 2017 om 21:13 uur door Peter van Gerven

Beerse Boys is de nieuwe competitie slecht begonnen. Op het eigen sportpark De Klep in Middelbeers was mede-degradant Marvilde vele malen effectiever. Het spelbeeld was met vlagen zelfs in het voordeel van de thuisploeg, maar op beslissende momenten was men te slordig of zat het niet mee. Marvilde nam al snel een voorsprong via Nawabi en kwam binnen het half uur op 0-2 door Bertels. Deze stand werd door Das en Bazelmans in de tweede helft verdubbeld, alvorens Beerse Boys ruim 10 minuten voor tijd via Jannes Mulders eindelijk het net vond. De uitslag is dan 1-4.

De openingsfase was voor Beerse Boys, dat goed naar voren voetbalde, maar niet verder kwam dan enkele hoekschoppen. Een ervan werd snel uitverdedigd door Marvilde waardoor Murzata Nawabi in de 6e minuut over rechts vrij voor doelman Twan Louwers verscheen; hij prikte in de korte benedenhoek raak: 0-1. Het spel van Beerse Boys oogde acceptabel, maar er was veel te vaak sprake van onnodig balverlies en dat leidde meestal tot kansen voor de bezoekers. In de 21e minuut moest doelman Twan Louwers een goede redding verrichten om het tweede doelpunt te voorkomen. En ook in de 26e minuut werd zijn doel onder vuur genomen; Sander Bertels schoot laag en hard in en slechts met kunst en vliegwerk kon de Beerse doelman de bal tegenhouden. Deze sprong echter met effect omhoog en caramboleerde vervolgens alsnog in het doel: 0-2. Op slag van rust voorkwam Louwers een derde tegendoelpunt. Na een snelle combinatie door het midden werd met een tikje buitenkant voet de bal naar de verre hoek gestuurd, maar nu kon de doelman met de vingertoppen de bal nog net naast tikken.

Ook de tweede helft opende Beerse Boys met goed aanvallend voetbal. Jannes Mulders was in de 49e minuut met een halve omhaal dicht bij succes, maar de bal kwam via een tegenstander in handen van doelman Jeroen Keeris. In de 60e minuut kreeg Dennis Schapendonk een aardige schietkans, maar zijn harde schot bleef binnen bereik van Marvilde doelman Keeris die de bal uit zijn doel ranselde. Even later resulteerde chaotisch uitverdedigen van Beerse Boys in een vrije trap voor Marvilde net buiten het keepersgebied. Danny Das plaatste zich achter de bal en zag deze in het Beerse doel verdwijnen naast de aan de grond genagelde doelman Twan Louwers: 0-3 in de 63e minuut. Beerse Boys probeerde dan toch zeker de eer te redden en in de 69e minuut bood Pim Vingerhoets met een afgemeten voorzet die kans aan Koen Verhagen, maar diens inzet ging rakelings naast. Marvilde scoorde in de 72e minuut wel. Eerst kon Twan Louwers nog redding brengen ten koste van een hoekschop toen Tayfun Yilmaz alleen voor hem opdook, maar uit de hoekschop die volgde schoot Ties Bazelmans alsnog de 0-4 binnen. Vervolgens rammelde spits Jannes Mulders nadrukkelijk aan de deur van het Marvilde doel. In de 76e minuut werd hij net buiten het strafschopgebied gevloerd en ging de vrije trap nog over. In de 78e minuut was het wel raak toen Dennis Schapendonk met een steekpass de Beerse spits bereikte en die met een diagonaal schot doel trof. Het bleef bij deze 1-4, een slechte hernieuwde kennismaking met de tweede klasse voor Beerse Boys.

Opstelling Beerse Boys: Twan Louwers; Ron van Korven, Ruud Willems, Stijn van Heerbeek, Joost Schapendonk; Bart den Otter, Koen Verhagen (73. Jeroen van Krieken), Joop Willems; Daan Mulders (46. Dennis Schapendonk), Jannes Mulders, Pim Vingerhoets.

Wedstrijd statistieken

78. 1-4 Jannes Mulders

Deel dit artikel via social media