Beerse Boys VR1 bekeren verder na overwinning op FC Cranendonk VR1: 4-2

dinsdag 19 september 2017 om 11:14 uur door Frans Willems

De laatste poule wedstrijd was meteen een beslissingswedstrijd welke team er verder zou bekeren. Beerse Boys had aan een gelijkspel voldoende. FC Cranendonk al jaren een sterke fysieke tegenstander in de competitie kwam naar de Klep om met de overwinning terug te reizen naar Soerendonk.

Na vorige week goed in de wissels te zitten was het deze week krapte op het aanbod vrouwen, met vier teams in de competitie is het iedere bekijken wie waar speelt. Deze week stond Pien Mulders in de basis in plaats van Neeltje Mulders, en Angela de Vrij (lichte blessure) en Wiesje Pullens (Da3) zaten op de bank.

Beerse Boys nam vanaf het begin meteen het initiatief en dit resulteerde in verschillende kansen. De speelsters wisten elkaar goed te vinden, Pleun van Aaken bracht met een pass snel Kim Verhagen vrij voor de keeper. Kim’s inzet werd knap door de keeper tot corner werkt. Uit deze corner kwam geen gevaar. De volgende aanval ging over links, Maud had vrije doorgaan naar de goal haar schot kwam via de paal bij Pleun van Aaken en de 1-0 werd eenvoudig binnen getikt.

FC Cranendonk maakte in de aanval veelvuldig gebruik van de technische sterke en snelle nummer 4 “Loes” ze switchte van links naar rechts de Beerse verdediging was nog niet onder de indruk. Telkens kreeg ze een andere sterke verdedigster van Beerse Boys tegen. De eerst actie van de 4 werd door Esmee tot corner verwerkt, Deze corner draaide gevaarlijk in maar Channou bokste de bal met beide vuisten uit het 16 meter gebied. Beerse Boys bleef goed voetballen en Indy zorgde ervoor dat Pleun vrij voor doel werd gezet. Haar hoog ingeschoten bal werd door de keeper met moeite tot corner verwerkt.

De fysiek sterke dames van FC Cranendonk bleven gevaarlijk en geconcentreerd verdedigend werk van Beerse Boys dames zorgde ervoor dat voorlopig geen tegengoals kwamen. Door even niet goed georganiseerd te zijn kreeg de laatste vrouw van FC Cranendonk vrije doorgang, in eerste instantie werd ze nog afgestopt maar de afvallende bal nam ze meteen op de slof en tot haar eigen verbazing vloog de bal over Channou in de goal 1-1.

Beerse Boys had meteen een antwoord klaar, Esmee stuurde Maud de diepte in, legde de bal panklaar voor Pleun van Aaken om voor open doel de 2-1 binnen te tikken maar door een inschattings fout raakte ze bal helemaal verkeerd en kwam de bal recht in de handen van de keeper. Zo als zo vaak valt dan de goal aan de andere kant. De sterke “Loes” wist vanaf de 16 meter lijn dribbelend de achterlijn te bereiken en haar voorzet werd door de spits voortreffelijk afgewerkt. Beerse Boys heeft ook zo’n speelster die zo uit het niets acties kan maken, vanaf het middenveld veroverde Esmee de bal, dribbelde drie speelsters voorbij en alleen voor de keeper werd de bal hard in de beneden hoek tegen de touwen geschoten 2-2.

Indy werd de laatste 10 minuten voor rust vervangen door Wiesje Pulles die om daarna de tweede helft weer terug in het veld te komen.

Voor de rust had Maud nog twee pogingen gedaan om uit de draai de bal in het doel te schieten maar beide keren was de keeper er op tijd bij. De grootste kans voor rust kreeg Maud door alleen op de keeper af te gaan. Het hard schot in de bovenhoek werd met een goede redding van de keeper tot corner verwerkt. Met de 2-2 konden beide teams tevreden gaan rusten.

Na de rust bleven de Beerse Boys dames goed voetballen. Goed combinerend kwamen Esmee en Renske tot afstand schoten met weinig gevaar. Het was blijven opletten voor Loes ze bleef voor gevaar zorgen. Haar eerst schot op doel was een prooi voor Channou. Loes bleef met haar acties gevaarlijk en creëerde met haar inzet een corner. De corners van Cranendonk waren gevaarlijk maar de Beerse verdediging stond haar mannetje vandaag en maakte iedere bal onschadelijk.

Beerse Boys heeft meerdere speelsters die voor gevaar kunnen zorgen, deze keer was het Renske die over rechts goed kon doorzetten en haar voorlangs schoot. Een ander speerpunt is Indy, met haar goede trap nam ze een vrije trap op 30 mtr zodanig dat de bal hoog boven de keeper in het net plofte 3-2. FC Cranendonk moest weer tweemaal scoren om verder te komen in het bekertoernooi.

Beerse Boys bleef het gevaarlijkste in de tweede helft, Esmee zette een sterkblok en kon Pleun van Aaken in stelling brengen. Onder druk van een verdedigsters kon ze tweemaal uithalen om de bal achter de keeper in het net te krijgen maar de bal wilde er niet in. Maud werd naar de kant gehaald, Angela ging naar de rechtsback plaats en Pien werd naar de linksbuiten positie gedirigeerd. Dit was even wennen als je nooit op deze positie speelt.

FC Cranendonk geen steeds vaker op de lange bal spelen en de fysieke werd de strijd verder opgeschroefd, van goed voetbal was geen sprake meer bij de bezoekers. Van dit fysieke geweld werd Tess een ongelukkig slachtoffer, ze kreeg in een fysiek duel een elle boog vol in haar gezicht, met een pijn vertrokken gezicht en met een blauw oog werd Tess van het veld gedragen, later zou blijken dat ze een hersenschudding heeft opgelopen. Maud was inmiddels weer gereed om de laatste minuten af te maken. Esmee speelde Maud goed in met een breedte pass, Maud zocht de tegenstander op en passeerde haar met een Maud beweging de voorzet was zo scherp dat de tegenstander onder druk van Kim Verhagen in eigendoel werkte. Met 4-2 op het score bord en nog een paar minuten te gaan kon er niets meer mis gaan.

Beerse Boys VR1 heeft laten zien tegen een tweede klasser klaar te zijn voor de competitie en tevens naar de volgende ronde te gaan in het Beker toernooi.

Wedstrijd statistieken

- - Pleun van Aaken
- - Esmee Willems
- - Indy de Vrij
- - Maud Beerens

Deel dit artikel via social media