Schamele oogst voor Beerse Boys in het bekertoernooi

zondag 17 september 2017 om 20:48 uur door Peter van Gerven

In de derde en laatste bekerwedstrijd veroverde Beerse Boys dankzij een 2-2 gelijkspel nog een punt in het bekertoernooi dat jaarlijks vooraf gaat aan de competitie.

De wedstrijden tegen de tweedeklassers Helvoirt en Sarto gingen verloren nadat Beerse Boys een voorsprong met 2 doelpunten had genomen. In de eerste wedstrijd tegen Helvoirt leidden de Boys bij rust met 3-2 (na een 3-1 stand), maar in de tweede helft boog de tegenstander de score om en stond bij het eindsignaal de 3-4 einduitslag op het scorebord. Bij Sarto in Tilburg was de start ook voortvarend, maar kon de 0-2 stand niet tot de rust worden vastgehouden: 1-2. Ook nu verdween na de pauze de voorsprong volledig en werd de wedstrijd afgesloten met een 3-2 eindstand. In de afsluitende wedstrijd tegen eersteklasser FC Tilburg nam Beerse Boys weer een 1-0 voorsprong, maar door twee snelle tegentreffers was de ruststand 1-2. Nu bleef in de tweede helft de tegenstander zonder doelpunten en was een mooie treffer na ruim een uur spelen voldoende voor een 2-2 gelijkspel.

De poulefase van de bekercompetitie krijgt dus geen vervolg, maar de wedstrijden tegen redelijk gelijkwaardige tegenstanders zullen voor de nieuwe trainer Donny de Groot veel informatie hebben opgeleverd. Het aantal tegendoelpunten in de 3 wedstrijden is hoog, maar de 7 doelpunten van de Boys mogen er ook zijn. Vooral Jannes Mulders scoorde veel (5x); de overige twee kwamen op naam van Daan Mulders en Dennis Schapendonk.

Volgende week start de competitie met een thuiswedstrijd tegen mede-degradant Marvilde.

Wedstrijd statistieken

- 1-0 Jannes Mulders
- 2-2 Jannes Mulders

Deel dit artikel via social media