AED naar buiten verplaatst en hoe er gebruik van te maken

dinsdag 15 augustus 2017 om 20:36 uur door Peter van Gerven

AED naar buiten verplaatst en voor hulpverleners beschikbaar
Beerse Boys heeft enkele jaren geleden een Automatische Externe Defibrillator (AED) aangeschaft. Hiermee kan een persoon die een hartstilstand krijgt een schok gegeven worden, waardoor het hart weer gaat kloppen. Deze AED heeft altijd een plaats in ons clubgebouw gehad en was voor de gebruikers van de Klep bereikbaar. Via de Vriendenloterij en de Hartstichting hebben we voor de AED een buitenkast gekregen en hangt de AED vanaf nu buiten links naast de ingang van de kantine (zie foto). De kast is afgesloten met een cijferslot en alleen te openen door hulpverleners die zich als zodanig aangemeld hebben. Degenen die de AED-cursus gevolgd hebben dienen zich zo snel mogelijk aan te melden bij de Hartstichting. Ook burgerhulpverleners van buiten Beerse Boys die kunnen reanimeren en in de buurt van het sportpark wonen/verblijven dienen zich aan te melden om in het oproepsysteem opgenomen te worden en gebruik te kunnen maken van onze AED.
 
Hoe werkt het oproepsysteem?
Bij het oproepsysteem staan burgerhulpverleners - vrijwilligers die kunnen reanimeren - en AED’s aangemeld. Op het moment dat de 112-meldkamer een melding krijgt over een hartstilstand schakelt zij het oproepsysteem in. Via de meldkamer wordt een bericht naar de mobiele telefoon van de burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer gestuurd. Het bericht bevat de locatie waar het slachtoffer zich bevindt, met de boodschap daar heen te gaan en te starten met reanimatie of om een AED te halen en vervolgens naar het slachtoffer te gaan. Zij krijgen automatisch de locatie en code van het slot door van de dichtstbijzijnde AED in het systeem. Zodra de ambulance arriveert wordt de reanimatie overgenomen door zorgverleners. De burgerhulpverlener die de AED heeft opgehaald brengt deze ook weer direct na de reanimatie terug.
Aanmelden als burgerhulpverlener via: https://www.hartstichting.nl/reanimatie/aanmelden-burgerhulpverlener
 
We hopen uiteraard dat gebruik van de AED niet nodig zal zijn, maar het is goed om te weten dat er een AED beschikbaar is voor iedereen die een hartstilstand krijgt in de buurt van ons sportcomplex De Klep.
 

Deel dit artikel via social media