Beerse Boys 2 is dicht bij promotie, maar moet afwachten (Update)

maandag 5 juni 2017 om 20:54 uur door Peter van Gerven

Beerse Boys 2 speelde de laatste wedstrijd voor promotie naar de Reserve Hoofdklasse thuis tegen Wilhelmina Boys 2. De uitwedstrijd was knap met 1-1 gelijk gespeeld, zodat de winnaar van de wedstrijd op tweede Pinksterdag zou promoveren. Met wat vuurwerk voor aanvang van de wedstrijd was voor een leuke ambiance gezorgd.

De wedstrijd ging redelijk gelijk op, met een iets meer aanvallend Beerse Boys. Het leverde in de slotfase een knap doelpunt op van Perry van Ham, die de Bestse verdedigers zijn hielen liet zien en onder de doelman door raak schoot. De bekroning van een voortreffelijk seizoen leek beloond te worden met de promotie naar de hoofdklasse. Leek, want een Beerse onverlaat achter het doel van de bezoekers stak een stuk knal-vuurwerk af ondanks herhaalde waarschuwingen dat de wedstrijd gestaakt zou worden als ook tijdens de wedstrijd vuurwerk afgestoken zou worden.

Gevolg: een geblesseerde doelman van Wilhelmina Boys en het staken van de wedstrijd zo'n 5 minuten voor tijd. Wat een leuke, glorieuze middag voor Beerse Boys 2 - en daarmee voor heel Beerse Boys - had kunnen worden, liep uit op een deceptie. Een jaar lang hard werken van trainer/coach Toon Heuvelmans en zijn team wellicht naar de knoppen. Het is afwachten wat de beslissing van de KNVB op het staken van deze wedstrijd zal zijn.

Bijzonder treurig!

De wedstrijd is op zondag 11 juni uitgespeeld en in de bijna 8,5 minuut speeltijd is geen verandering meer gekomen in de stand. Beerse Boys 2 is dus winnaar van de finalereeks, maar of promotie naar de Reserve Hoofdklasse ook inderdaad een feit is hangt af van de uitspraak van de Tuchtcommissie van de KNVB. Deze kan nog enkele weken op zich laten wachten.

Deel dit artikel via social media