Verslag Vriendinnen dag Beerse Boys

zondag 4 juni 2017 om 10:12 uur door Frans Willems

Vrijdag 2 juni heeft de Dames Afdeling een vriendinnen dag georganiseerd, met de bedoeling om meisjes een leuke voetbal avond te bezorgen en we kunnen zeggen dat dit uitstekend is gelukt.

Na iedereen welkom geheten te hebben en uitleg gegeven te hebben wat de bedoeling was is er samen begonnen aan de "echte" Wedstrijd warming up van de Dames 1. Enthousiast werd er onder leiding van de Dames en de opzwepende muziek meegedaan.

Na de Warming werden er groepjes gemaakt. De vriendinnen natuurlijk bij elkaar en bij ieder team werden selectie leden toegevoegd. Alle oefeningen werden 15 minuutjes gedaan. Er waren vier veldjes uitgezet. 4 tegen 4 met twee kleine doelen, het overloopspel, proberen een Skippybal bal naar de kant van de tegenstander te schieten en natuurlijk het gaten doek van de KNVB. Na een kwartiertje werd er door gewisseld. Je kon zien dat de meisjes plezier hadden in de oefeningen. Sommige nieuwe meisjes lieten voorzichtig weten om op voetbal te gaan. Leuk om te horen.

Gijs had ondertussen voor drankjes gezorgd om het vocht verlies tussen de oefeningen weer aan te vullen. Nadat iedereen alle oefeningen had gedaan werden we door de Supporters Club van de Beerse Boys getrakteerd op ijsjes. Een blijk van waardering aan de Dames Selectie om het meisje voetbal te stimuleren. Na de verfrissing is er nog een klein half uurtje een wedstrijdje 8 tegen 8 gespeeld waarbij de jonge meiden lieten zien dat ze al aardig kunnen voetbal. Toekomst is dus verzekerd. Na afloop gaven de meisjes aan het een leuke avond te hebben gevonden en zeker volgend jaar weer mee te doen.

Wij hopen dit natuurlijk ook en hopen dat we volgend jaar nog meer meisjes te verwelkomen om het evenement definitief op de Kalender bij de Beerse Boys te zetten. Wij gaan in ieder geval ons best doen om de avond nog leuker te maken.

Fotoverslag

Bekijk het fotoverslag in het fotoalbum.

Deel dit artikel via social media