Unitas maatje te groot voor Beerse Boys: 3-0

zondag 4 juni 2017 om 00:42 uur door Peter van Gerven

Beerse Boys had weinig in te brengen tegen het sterke spel van Unitas in Gorinchem. Zeker in de eerste helft kwamen de Boys er niet aan te pas en mocht het blij zijn met slechts een 3-0 achterstand. Jasper Campfens (2x) en Pascal van Delden vonden namens de thuisploeg het net. In de tweede helft leunde Unitas wat achterover en liet het Beerse Boys komen om met snelle tegenstoten de marge te vergroten. Dat lukte niet, maar Beerse Boys lukte het evenmin om dichterbij te komen. Beerse Boys staat nu voor de moeilijke opgave om maandag degradatie naar de tweede klasse nog af te wenden.

Het werd de meegereisde trouwe supporters van Beerse Boys al snel duidelijk dat het een moeilijke opgave zou worden tegen het sterke Unitas in Gorinchem. Terwijl de spelers van de thuisploeg elkaar blindelings vonden, ging het bij de bezoekers onder de druk van een betere tegenstander moeizaam en kon de bal meestal maar kort in de ploeg gehouden worden. Uit een voorzet vanaf de rechter flank in de 8e minuut kon Jasper Campfens bij de tweede paal eenvoudig afronden met het hoofd en zo de 1-0 op het scorebord brengen. In de 13e minuut was Niels van Heerbeek na een vrije trap van Dennis Schapendonk dicht bij de gelijkmaker, maar meer dan een hoekschop zat er niet in. Het was vooral eenrichtingverkeer naar het doel van Koen van Kollenburg. Slecht uitverdedigen leidde tot de 2-0 in de 34e minuut; de veroverde bal werd snel in de combinatie tot bij Pascal van Delden gebracht die voor het Beerse doel de linker hoek uitzocht voor zijn lage schuiver. Een snelle combinatie door het midden in de 42e minuut bracht de 3-0 ruststand op het scorebord; opnieuw Jasper Campfens vond het net achter Koen van Kollenburg. Beerse Boys mocht blij zijn dat andere grote kansen niet tot een doelpunt hadden geleid.

In de tweede helft was Beerse Boys meer aan de bal en kwam het ook aan het opzetten van vaak goede aanvallen toe. De verdediging van Unitas stond echter zijn mannetje en gaf de Beerse aanvallers geen kans. Met snelle tegenstoten trachtte Unitas de voorsprong uit te breiden en slaagde daarin in de 75e minuut bijna; Koen van Kollenburg voorkwam met een uitstekende redding erger. Het bleef bij de 3-0 en dat vormt voor Beerse Boys een hoge horde die maandag in de thuiswedstrijd geslecht zal moeten worden om degradatie naar de tweede klasse nog te voorkomen.

Opstelling Beerse Boys: Koen van Kollenburg; Bob Smolders, Rob van Bijsterveldt, Ruud Willems, Joost Claassen (60. Twan van Korven); Bart den Otter, Dennis Schapendonk (82. Jannes Mulders), Ronnie Pijnenburg; Daan Mulders, Niels van Heerbeek, Pim Vingerhoets.

Deel dit artikel via social media