Beerse Boys VR1 niet te stoppen tegen Festilent VR1 5-1

woensdag 10 mei 2017 om 11:46 uur door Frans Willems

De laatste wedstrijd van het seizoen, tevens de afscheidswedstrijd van Yvonne Smits, Lonneke Rooijakkers en Ingrid van Roovert, lieten de dames vanaf de aftrap er geen twijfel over bestaan wie het seizoen met een overwinning zou beëindigen.

Al in de derde minuut van de wedstrijd schoot Esmee Willems de bal rakelings naast. Wederom was het Willems die enkele minuten later enkele tegenstanders omspeelde en met een geplaatst schot de keeper van Festilent dwong om met een schitterende redding de bal tot corner te verwerken. Channou bracht de bal keurig voor en Lonneke kopte de bal onhoudbaar voor de keeper tegen het net. 1-0

Het was Pleun van Aaken die enkele minuten later na een schitterende Kopbal combinatie tussen Channou en Esmee en een keurige aflegbal van Katrijn Daenen voor de 2-0 zorgde. Even later moest Maud Beerens het veld na een tackle op de benen het veld met een blessure verlaten. Yvonne Smits kon zo aan haar afscheidswedstrijd beginnen.

Beerse Boys bleef gedurende de eerste helft de wedstrijd domineren maar Festilent bracht de spanning terug in de wedstrijd een minuut of twee voor rust, een aanval opgezet via de zijkant kwam op de 16 meter lijn bij een speelster die de bal onhoudbaar in het doel schoot.

Na de rust gingen de Dames meteen voortvarend van start. Aanval op aanval volgde, het duurde even voordat de derde goal viel maar het was Esmee die een diepe bal oppikte en met een dribbel de keeper kon passeren en de 3-1 op het score bord kon brengen. Even later werd door Esmee over links een aanval opgezet en via Pleun van Aaken kwam de bal bij Yvonne, haar voorzet/schot werd door Pleun van Aaken met links keurig de 4-1 binnen getikt.

Beerse Boys ging vrijer voetballen, op rechts drong Ingrid van Roovert keurig door richting doel en haar inzet belandde onfortuinlijk tegen de kruising. Yvonne Smits zag na voorbereidende werk van Esmee, haar schot ging net voorlangs gaan. Katrijn probeerde het nog een paar keer van afstand maar haar schoten troffen geen doel.

Goed opbouwend van achteruit werd Channou Gras op het middenveld in stelling gebracht, via een verwoestend schot, vanaf 20 meter werd de bal onhoudbaar tegen het net geschoten. 5-1

Ad Vingerhoets had het goed voor elkaar, en kon de drie afscheidnemende speelsters nog een publiekswissel geven, bloemen, kussen en natuur bier was hun aandeel. Tevens werd Yvonne Gras in de bloemen gezet vanwege het beëindigen van haar grensrechter carrière bij Dames 1. Voor het komend jaar zal Paul van de Ven haar taak over gaan nemen.

Met 8 tegen 11 kreeg Tess het nog op haar heupen en stoomde met een solo richting doel helaas werd ze door de stopper nog afgestopt. Dit was meteen de laatste actie van de wedstrijd.

Beerse Boys Dames 1 kan met opgeheven hoofd terug kijken op het afgelopen seizoen en mag volgend jaar weer aantreden in de tweede klasse.

Yvonne, Lonneke en Ingrid namens de Dames Selectie en begeleiding bedankt voor de afgelopen jaren.

Wedstrijd statistieken

- - Pleun van Aaken
- - Pleun van Aaken
- - Esmee Willems
- - Lonneke Rooijakkers
- - Channou Gras

Fotoverslag

Bekijk het fotoverslag in het fotoalbum.

Deel dit artikel via social media