Beerse Boys Dames 4 verovert kampioenschap!

zondag 7 mei 2017 om 20:53 uur door Peter van Gerven / Janske van de Wal

Het vierde dameselftal van Beerse Boys heeft zondag in Hoogeloon het kampioenschap behaald. Het elftal van Ad den Otter en Erik van den Burgt, dat overigens getraind werd door Ad van Gestel en Gijs van Beers, won in een vrij eenzijdige wedstrijd met 0-5 van de nummer 4 van de ranglijst. Bij rust, toen de stand 0-3 was, was de buit eigenlijk al wel binnen dank zij met vlagen heel aardig voetbal met mooie vlot lopende combinaties. Een handvol kansen werd net niet benut doordat lat of paal geraakt werden en twee doelpunten werden (terecht) afgekeurd. De uitslag had dus ook hoger uit kunnen vallen, want Hoogeloon was slechts sporadisch in de buurt van het Beerse doel te vinden.

Janske doet verslag van het seizoen: Het seizoen begon met enkele bekerwedstrijden tegen 4e en 5e klassers. Deze werden, toch wel onverwacht voor ons op dat moment, allemaal gewonnen. Toen begon de competitie. De eerste tegenstander was meteen een, in onze ogen, kampioenskandidaat: RKVVO. Al jaren een sterk team in de 5e klasse dat ook al jaren meedoet bovenin. In een heel spannend gevecht werd dit duel met 3-4 gewonnen. We dachten hiermee de grootste horde gehad te hebben. Dat bleek niet het geval. Toch was het vertrouwen groot en de wedstrijden die volgden werden met overtuigende cijfers gewonnen. Op dat moment werd toch wel duidelijk dat we dit jaar voor het kampioenschap moesten gaan. En toen was daar op 30 oktober het uitduel tegen Knegselse Boys. Een moeizaam duel, waar wij niet ons beste spel speelden. Knegsel was feller, sneller en beter. Het duel leek op een 1-1 remise af te stevenen, maar in de laatste minuut scoorde Knegsel uit een vrije trap de 2-1. We stonden weer even met beide voeten op de grond. Knegsel bleek vanaf dat moment onze grootste concurrent voor de titel, en dat bleef zo tot het einde van het seizoen. Wij bleven daarna overtuigend alles winnen, en ook zij deden dit. Enkel Hoogeloon bleef ons nog even in de nek hijgen. Tegen die ploeg speelden we tot dan toe onze beste wedstrijd ooit (8-1). Alles lukte, te danken aan pure focus en vechtkracht. Knegsel had het moeilijker tegen hen, zij verloren, waardoor wij weer bovenaan stonden. Echter kwam voor ons nog die wedstrijd waar het allemaal net niet wilde lukken: de thuiswedstrijd tegen RKVVO werd niet gewonnen, het werd 1-1. Opnieuw stond Knegsel weer virtueel bovenaan (ze hadden minder wedstrijden gespeeld, maar als ze die allemaal zouden winnen zouden ze bovenaan staan). Dit bleef zo tot 2 april: Beerse Boys da 4 - Knegsel da 1. Knegsel had op dat moment virtueel gezien 2 punten voorsprong op ons. Als wij kampioen wilden worden, en dat was zeker het geval, dan moest deze topper thuis gewonnen worden. Eigenlijk was dit het belangrijkste duel van het seizoen. De spanning werd flink opgebouwd in de week ervoor, en uiteindelijk zorgde dit voor een ontzettend gedreven team op het veld met maar één doel: winnen. Een felle wedstrijd werd het. We vochten voor de bal en voor elkaar. En opnieuw lukte het ons om op het belangrijke moment te pieken. Het werd onze beste wedstrijd van het seizoen, met verschillende technische hoogstandjes, mooie combinaties en geweldige goals. Met 7-2 werd onze grootste titelconcurrent van de mat geveegd. En dat mocht, even, gevierd worden. Maar we waren er nog niet. Nog 2 wedstrijden stonden op het programma. Twee finales die gewonnen moesten worden. Tegen HMVV lukte dit, een zakelijke 4-0 overwinning werd geboekt. Maar de allerlaatste wedstrijd blijkt ook de beslissende te worden.

Met dit kampioenschap sluiten we een top seizoen af met de hoogst haalbare prijs. Door sommigen binnen ons team nog nooit behaald. Drie kanjers nemen afscheid met een titel. En wat er ook gebeurt: Ad, Ad, Erik en Gijs verdienen sowieso een bedankje. Voor alle steun, training geven, coaching en geregel. En dames 3 natuurlijk. Het verschil is misschien wat groot tussen dames 3 en 4, maar dat maakte het seizoen niet minder gezellig. Beide teams hebben hiervoor gekozen, om met leeftijdsgenoten bij elkaar te zitten om er een gezellig seizoen van te maken. We hebben elke week fijn samen getraind en de sfeer was top.

Dames 4 is de enige kampioen bij de senioren dit seizoen. Van harte proficiat en geniet ervan!

Wedstrijd statistieken

- - Janske van de Wal
- - Janske van de Wal
- - Lonneke van Lieshout
- - Lonneke van Lieshout
- - Silke Hoeks

Deel dit artikel via social media