RKTVV op alle fronten beter dan Beerse Boys: 3-1

zondag 7 mei 2017 om 20:30 uur door Peter van Gerven

Het is Beerse Boys niet gelukt om op de voorlaatste speeldag het eerste klasse schap veilig te stellen. Een overwinning op RKTVV was daarvoor nodig, maar de Tilburgers waren veel beter dan de Boys en speelden zich met een 3-1 overwinning wel veilig. Na een kwartier opende Berry Sonnenschein de score en snel na de rust verdubbelde Valentino Ansoe de voorsprong van de thuisploeg. Een kwartier voor het einde deed Jannes Mulders namens Beerse Boys wat terug, maar een strafschop in de 83e minuut, benut door Soufiane Allach, betekende de nekslag voor Beerse Boys. Door de winst van AWC op Marvilde staat Beerse Boys nu op een nacompetitieplaats en kan daar in de laatste speelronde alleen nog afstand van doen bij winst op Moerse Boys én verlies van AWC tegen RKTVV.

Al in de 2e minuut was een goede redding van Koen van Kollenburg nodig om een snelle achterstand voor Beerse Boys te voorkomen. RKTVV trok ten aanval, terwijl Beerse Boys maar niet in zijn spel kon komen en veel balverlies leed. De volgende grote kans was dus ook weer voor RKTVV, maar een goede redding van Koen van Kollenburg met een man vrij voor zich in de 14e minuut hield de stand nog dubbelblank. Het bleek uitstel van executie, want in de 16e minuut kwam de 1-0 wel op het scorebord toen Berry Sonnenschein een voorzet vrij kon inkoppen: 1-0. Meteen daarna zorgde Pim Vingerhoets met een schot voorlangs voor tegengevaar. Aan de andere kant bleef het echter gevaarlijker. In de 29e minuut was RKTVV met een schot tegen de paal en een kopbal net naast dicht bij een doelpunt. Een omhaal van Daan Mulders na een hoekschop in de 37e minuut ging maar net over. De rust brak dan ook aan met een 1-0 stand.

Meteen na rust schoot een RKTVV-er in vrije positie voorlangs, maar de 2-0 kwam er niet veel later toch. Bij een lage voorzet vanaf links in de 50e minuut weifelde de Beerse verdediging en kwam de bal bij de mee opgekomen rechtsachter Valentino Ansoe en die had volop tijd om de beste hoek uit te kiezen. Nu werd het alles of niets voor Beerse Boys. Twee verse krachten erin en alles op de aanval. Het leidde tot enkele goede mogelijkheden. In de 57e minuut redde de doelman van RKTVV bekwaam op een goed schot van Daan Mulders en diens tweede poging werd op het laatste moment geblokt. Ook in de 62e minuut was Daan Mulders dicht bij een doelpunt, maar nu was een uitstekende redding van de RKTVV doelman de reden dat de bal niet in de bovenhoek verdween. De 2-1 hing in de lucht en viel in de 77e minuut toen Jannes Mulders in de drukte voor het RKTVV doel de bal binnen kon prikken. De hoop op een gelijkspel verdween als sneeuw voor de zon toen Bob Smolders voorbij werd gelopen en aan de noodrem trok. De strafschop in de 83e minuut werd zuiver ingeschoten door Soufiane Allach. Hiermee was de wedstrijd beslist en weet Beerse Boys bovendien dat het door gele kaarten in de laatste wedstrijd 3 vaste krachten zal moeten missen.

Opstelling Beerse Boys

Koen van Kollenburg; Bob Smolders, Rob van Bijsterveldt (82. Pepijn van Spreuwel), Ruud Willems, Joost Schapendonk; Bart den Otter (56. Stijn van Heerbeek), Niels van Heerbeek (56. Dennis Schapendonk), Ronnie Pijnenburg; Daan Mulders, Jannes Mulders, Pim Vingerhoets.

Punten Speler van de Week

Ruud Willems 5 punten; Ronnie Pijnenburg 4; Rob van Bijsterveldt 3; Daan Mulders, Bob Smolders en Dennis Schapendonk 2.

Wedstrijd statistieken

77. 1-2 Jannes Mulders

Deel dit artikel via social media