Ouwe koppen niet te stoppen

donderdag 4 mei 2017 om 21:53 uur door Janske van de Wal / Peter van Gerven

Beerse Boys dames 4 kan aanstaande zondag 7 mei kampioen worden van de 5e klasse. Al enkele jaren draait het team mee bovenin, maar telkens verdween de titel in de 2e seizoenshelft uit het zicht. Maar dit seizoen moet het gebeuren. Bij winst zondag tegen Hoogeloon is de prijs binnen!

Dat de gemiddelde leeftijd van het team toch zeker wel 32 is wil niks zeggen. Knegsel noemde ze laatst nog "10 jaar ouder en 10 kilo zwaarder". En dat kan best kloppen. Tegenstanders dit jaar waren elke week jonge, snelle meiden, maar die moesten het afleggen tegen techniek en ervaring van die "oude koppen uit Beers". Een team wat om die reden ook bij elkaar is gezet. Leeftijdsgenoten bij elkaar, vrienden bij elkaar. Een gezellig team maar ook allemaal met een grote dosis fanatisme. Misschien is dat voor dames 4 ook wel de kracht gebleken. Dit jaar staat er een team dat alle drie de helften kan winnen. Het is een team waar meer mensen uit de omgeving van Beers komen dan uit Beers zelf, maar allemaal zijn ze (weer) in dames 4 gaan voetballen om dezelfde reden: omdat het zo gezellig is hier. En iedereen kwam tot haar recht dit seizoen, iedereen was belangrijk voor het team op haar eigen manier. Aanvallend, verdedigend, keepend, werklust, positief coachend in het veld en langs de kant, humor, mooie slidings, snelheid, nuchterheid, gedrevenheid, uit onmogelijke hoeken kunnen scoren, kopkracht, felheid, teammentaliteit, gezelligheid.

Doelstelling van het team was vooraf niet kampioen worden, maar er een heel gezellig seizoen van maken. Echter, na enkele wedstrijden in de beker en competitie bleek wel dat ze het aantal doelstellingen moesten verdubbelen: een gezellig seizoen hebben & kampioen worden. En die doelstellingen hebben ze het hele seizoen vast gehouden.

We wensen Dames 4 zondag heel veel succes; supporters zijn natuurlijk welkom, om 10.00 uur in Hoogeloon.

Deel dit artikel via social media