Beerse Boys verliest belangrijke pot van Brabantia: 0-1

zondag 30 april 2017 om 20:31 uur door Peter van Gerven

Een doelpunt in de 8e minuut van Patrick de Kraker, die de uitgekomen doelman Koen van Kollenburg met een lob verschalkte, bleek de beslissing in deze voor beide ploegen belangrijke wedstrijd met de blik zowel naar onder als naar boven. Het spel was matig en leverde sporadisch doelrijpe kansen op, maar mede dankzij goed keeperswerk aan beide zijden bleef de stand tot het eindsignaal op het scorebord staan. Voor de wedstrijd stonden beide ploegen met 29 punten op een gedeelde 7e plaats; Brabantia staat nu vijfde en Beerse Boys tiende.

Er waren een paar kleine kansjes aan beide zijden geweest, toen Patrick de Kraker in de 8e minuut wel raad wist met een verre bal van achteruit die door niemand opgepikt kon worden. Hij zag doelman Koen van Kollenburg ver zijn doel uit komen en trof met een lob op maat doel: 0-1. Een belangrijke opsteker voor Brabantia, want de doelpunten zouden vanmiddag minder gemakkelijk vallen dan in de vorige onderlinge wedstrijd, toen het 7-1 werd voor de Eindhovense ploeg. Daarnaast was wel duidelijk dat het team dat vandaag zou winnen een goede stap in de rangschikking zou zetten. De wedstrijd leek verder dan ook veel op een degradatieduel, waarin de spelers van Brabantia meer het belang leken in te zien dan die van Beerse Boys. Een schot aan Brabantia zijde in de 29e minuut ging maar net over en Niels van Heerbeek en Jannes Mulders zagen namens Beerse Boys hun doelpogingen naast gaan.

In de tweede helft was Beerse Boys wat meer op de helft van de tegenstander te vinden, maar het leidde niet tot echte mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Wat niet wegneemt dat de gelijkmaker ook zomaar had kunnen vallen, maar op de belangrijkste momenten viel de bal net niet goed voor de thuisploeg. In de 70e minuut voorkwam Koen van Kollenburg een vroegtijdige beslissing door Rai Maxwell in een een tegen een situatie met de voet van scoren af te houden en ook een laag schot vanuit de tweede lijn in de 81e minuut was een prooi voor de Beerse doelman. Hier stonden doelpogingen van Jannes en Daan Mulders, Bart den Otter en Stijn van Heerbeek tegenover, maar hun inzet miste kracht, ging naast of was een prooi voor doelman Jesse Renders.

Opstelling Beerse Boys: Koen van Kollenburg; Stijn van Heerbeek, Rob van Bijsterveldt, Ruud Willems, Joost Claassen (75. Ron van Korven); Bart den Otter, Jannes Mulders, Joost Schapendonk; Daan Mulders, Niels van Heerbeek (64. Ronnie Pijnenburg), Pim Vingerhoets.

Punten Speler van de week: Ruud Willems, Pim Vingerhoets en Joost Schapendonk 3 punten; Koen van Kollenburg, Stijn van Heerbeek en Bart den Otter 2; Daan Mulders, Niels van Heerbeek en Jannes Mulders 1.

Deel dit artikel via social media