Beerse Boys JO19-1 speelt met 1-1 gelijk, ondanks vele kansen

zondag 30 april 2017 om 12:31 uur door Peter Willems

Vandaag speelden we gelijk tegen nummer 2 Hoogeloon. Vooraf zou je hiervoor vrede mee hebben, gezien het spelbeeld van vandaag was dit te weinig.

Na 20 seconde had Max al een schietkans na een mooie steekpass van Jip. De enige kans die we aan Hoogeloon weggaven was in de 2e minuut na een verkeerde breedtepass achterin, Giovanni redde uitstekend met de voet. In de 4e minuut werd Jip diep gestuurd door Pim, Jip zijn schot met buitenkant rechts ging voorlangs.

De opbouw van achteruit was voor de rust zeer goed verzorgd. Giovanni, Jari en Jens maakten keer op keer de juiste keuze. Onze backs Robin J en Koen stonden telkens goed naar voren gepositioneerd, en de inspeelpass naar het middenveld lukte goed naar de vrijstaande Daan,Job of Robin. Via Pim in de spits werden Max en Jip goed diep gestuurd. In de 7e minuut ging Max goed door op links, hij bereikte Jip op rechts. Na 3 geblokte schoten scoorde Robin van Rooy met links vanaf 16 meter met een goed geplaatst schot in de rechter beneden hoek.
In de 9e minuut volgde een grote kans voor Daan na weer een perfecte pass van Pim, hij mist.

Het duurde tot de 18e minuut voordat de volgende kans zich aandiende, een voorzet van Max wordt tenauwernood tot corner verwerkt. Jip stond klaar om de 2-0 te scoren. In minuut 26 wordt Daan diep gestuurd door Pim, Daan schiet te zacht in. De bal is een makkelijke prooi voor de keeper. In de 28e minuut volgt een uitstekende dieptepass van Jari op Jip. Jip laat in scoringspositie de bal te ver van zijn schoen afspringen, de keeper kan de bal eenvoudig oppakken. Een minuut later gaat een afstandschot van Jip net naast. De volgende grote kans is voor Max, uit een voorzet vanaf rechts van Jip raakt hij de bal net niet goed. De bal stuitert naast.
De gevaarlijkste momenten van Hoogeloon waren 2 vrije trappen vanaf 30 meter in de 35 en 36e minuut. Beide schoten gingen over.
Daan had in de 43e minuut nog een grote kans, zijn schot met links gaat voorlangs.

Na de rust komen Gijs van Aaken(JO19-2) en Lars in het veld voor Jip en Job.

Het eerste kwartier na rust was duidelijk in Hoogeloons voordeel. In de 2e minuut na rust ging een lobje net over, 7 minuten na rust wordt vanuit een corner de bal bij de tweede paal binnengelopen,1-1. Hierna volgde een kwartier van geen kansen. In de 71e minuut krijgt Max een grote schietkans, hij mist echter finaal de bal. In de 75e minuut wordt Daan binnen de 16 meter neergelegd, de scheidsrechter beoordeelde dit als een schwalbe. Er volgt dus geen penalty. In de 80e minuut komen Jip en Job terug in het veld voor Max en Daan.
In de 83e minuut gaat Pim alleen op het doel af, i.p.v. zelf te schieten legt hij de bal breed op Jip. De bal is te zacht, een verdediger zit er tussen. In de 84e minuut is Pim er weer alleen vandoor, i.p.v de voordeelregel toe te passen word er gefloten voor een overtreding door een Hoogeloon speler die met geel bestraft wordt.
De kansen lijken niet op te houden, want in de 87e minuut gaat Koen alleen op het doel af. Zijn keiharde schot wordt door de keeper van Hoogeloon gepareerd.

Bijna krijgen we de deksel nog op onze neus, in de 91e minuut tikt Giovanni nog een bal uit de linker bovenhoek. Al met al een zeer goed gespeelde wedstrijd vandaag. Kansen creeeren is 1, deze kansen afmaken is 2. Helaas was 1 en 1 vandaag maar 1 keer 2 voor ons.

Wedstrijd statistieken

7. 1-0 Robin van Rooy

Deel dit artikel via social media